Zwemvereniging Westervoort vindt nieuw thuis in biljoenbad Velp

Zwemvereniging Westervoort vindt nieuw thuis in biljoenbad Velp

1 september 2023 Uit Door Admin

De leden van Zwemvereniging Westervoort (ZVW’74) hebben een nieuw onderkomen gevonden in het Biljoenbad te Velp. De zwemmers, zowel wedstrijd- als banenzwemmers, zullen vanaf nu gezamenlijk trainen met de leden van PFC Rheden.

Deze nieuwe samenwerking gaat verder dan alleen het delen van zwemfaciliteiten; de trainers van zowel PFC Rheden als ZVW’74 zullen gezamenlijk aan de badrand staan. Er wordt niet uitgesloten dat er in de toekomst verdere samenwerkingsverbanden tussen beide zwemverenigingen zullen ontstaan.

De abrupte sluiting van het Westervoortse zwembad De Pals eerder dit jaar, vanwege onhoudbaar hoge energielasten, dwong gebruikers om snel alternatieven te vinden. Zwemvereniging ZVW’74 vond in mei al onderdak in het Biljoenbad te Velp en bedankt de flexibiliteit van PFC Rheden voor deze oplossing. PFC Rheden heeft de vereniging gelijk een mail gestuurd om te laten weten dat ze bij hun welkom zijn.

Aanvankelijk was de oplossing tijdelijk en mochten de Westervoortse zwemmers tot de zomerstop gebruikmaken van het Biljoenbad in Velp. Gedurende die tijd werd gezocht naar een definitieve oplossing voor de zwemclub. Na gesprekken tussen de besturen van beide verenigingen is besloten tot een samenwerking vanaf het seizoen ’23/’24.

Deze samenwerkingsovereenkomst is onlangs bekrachtigd met handtekeningen van de voorzitters van beide zwemclubs. PFC Rheden en ZVW’74 geven aan dat ze gedurende het seizoen zullen evalueren of de samenwerking een succes is en of verdere samenwerking mogelijk is.