Zwembad de Pals sluit per 2 april

Zwembad de Pals sluit per 2 april

21 maart 2023 Uit Door Admin

De gemeente Westervoort heeft vandaag opnieuw een financieel voorstel gedaan om de toekomst van zwembad de Pals in 2023 open te kunnen houden. In de tussentijd wil de gemeente samen met de ondernemer doorwerken aan een oplossing voor de komende jaren. Eigenaar Hans Frieling heeft gezegd het niet voldoende te vinden dat de toekomst van zijn zwembad voor 2023 is gegarandeerd. Hij wil nu een financiële garantie van 3 tot 5 jaar. Dat kan de gemeente de ondernemer niet geven.

Vandaag werd door de eigenaar van Sports Planet Westervoort, Hans Frieling, bekend gemaakt dat het zwembad per 2 april gaat sluiten. Het volgende bericht was op de Facebook pagina van Sports Planet te lezen:

De kosten voor het verwarmen van het zwembad zijn te hoog voor de sporthal eigenaar, ondanks een financiële bijdrage van de gemeente Westervoort is het niet mogelijk om het zwembad langer open te houden. Een paar weken geleden kreeg Hans Frieling nog een petitie met 1976 handtekeningen van gebruikers van het zwembad, maar dit mag helaas niet baten.

Wethouder Pennekamp is teleurgesteld over de uitkomst van het gesprek van vandaag. “Wij kunnen Hans Frieling niet dwingen om onze financiële steun voor 2023 aan te nemen. Wij hopen dat hij ons voorstel alsnog zal aannemen. Daarmee zou de toekomst van het zwemonderwijs voor 850 kinderen in ieder geval voor 2023 veilig gesteld zijn. Daarnaast geeft het ons tijd om een lange termijn oplossing te vinden”.

Eind vorig jaar werd het college duidelijk dat Frieling het zwembad dreigde te sluiten omdat hij aangaf de energierekening niet meer te kunnen betalen. De gemeente Westervoort heeft hem toen gesteund in de energiekosten. De gemeente heeft de afgelopen maanden intensief overlegd met ondernemer Frieling van zwembad de Pals/ Sportsplanet met als inzet het behoud van het zwemonderwijs in Westervoort voor de langere termijn.

De ondernemer en de gemeente Westervoort kunnen dit jaar gebruik maken van verschillende regelingen die rond de 100.000 euro zullen opleveren om de energiekosten te dekken. De gemeente had gehoopt dat Frieling het voorstel zou aannemen. Inmiddels is duidelijk dat hij anders heeft besloten.

Hieronder het item met een interview met Hans Frieling in Wakker Nederland van 23 maart op NPO1