Zangdienst “Westervoort zingt Oosterhuis” in de Protestantse Kerk

Zangdienst “Westervoort zingt Oosterhuis” in de Protestantse Kerk

18 september 2023 Uit Door Admin

Op zondag 1 oktober 2023 wordt er in de Protestantse Kerk aan de Dorpstraat 61 in Westervoort opnieuw een bijzondere zangdienst georganiseerd. De dienst vangt aan om 10.00 uur en staat in het teken van het thema: “Westervoort zingt Oosterhuis”.

Huub Oosterhuis (1933-2023) heeft de Nederlandse kerkgemeenschap, zowel katholiek als protestant, verrijkt met een schat aan liederen. Met zijn eigen verwoording heeft hij betekenis gegeven aan een vorm van geloven waarin velen zich herkennen en waarmee hij velen heeft weten te raken.

Tijdens deze speciale dienst zal de zanggroep onder leiding van Marius de Boer een bijdrage leveren. Zij zullen zowel bekende als minder bekende liederen van Huub Oosterhuis ten gehore brengen, afgewisseld met passende teksten die de betekenis en het gedachtegoed van Oosterhuis benadrukken.

Voor de zangdienst op 1 oktober worden de liederen vooraf gerepeteerd op vrijdagavond 29 september van 19.30 uur tot 21.00 uur in de kerk. Iedereen die graag wil meezingen in de zanggroep is van harte welkom.