Woensdag 18 maart Verkiezingen !

Woensdag 18 maart Verkiezingen !

17 maart 2015 Uit Door Admin

Westervoort 00000049Westervoort – Op woensdag 18 maart zijn er verkiezingen voor de samenstelling van de Provinciale Staten en van het Waterschap Rijn en IJssel. U mag dus niet één keer maar twee keer stemmen!

 

Waarom is uw stem voor de Provinciale Staten belangrijk?

In Westervoort stemmen we op de leden van Provinciale Staten van Gelderland. Dit doen we elke 4 jaar. De Provinciale Staten zijn de schakel tussen het Rijk en de gemeenten. Zij zijn het dagelijks bestuur van de provincie Gelderland en zorgen ervoor dat in de provincie zaken goed geregeld zijn, bijvoorbeeld op gebied van economie, cultuur, ruimtelijke ordening. Bovendien kiezen de leden van de Provinciale Staten de leden van de Eerste Kamer. Kortom, de provincie is dichterbij dan u wellicht denkt en heeft een grote invloed op uw werk en inkomen, maar ook op ons handelen in het algemeen.

Waarom is uw stem voor het Waterschap belangrijk?

Waterschappen zorgen voor stevige dijken, voldoende en schoon water. Hierdoor kunt u veilig en prettig wonen, werken en recreëren. In onze gemeente werkt Waterschap Rijn en IJssel hieraan. Dat werken aan water kost geld en u betaalt dat. Door te stemmen heeft u invloed op de wijze waarop uw belastinggeld wordt besteed.
Op 18 maart bent u aan zet en stemt en beslist u mee over hoe Waterschap Rijn en IJssel met ons water omgaat.
Meer informatie kunt u vonden op de website van het Waterschap.

Kandidaatslijsten

Op de kandidatenlijsten kunt u zien op wie u kunt stemmen. De lijsten zijn begin maart 2015 huis-aan-huis in de gemeente Westervoort bezorgd.

Heeft u (nog) geen idee op welke partij u gaat stemmen voor de Waterschapsverkiezingen 2015? Dan kan www.kieskompas.nl u misschien helpen. Hoe werkt het? Geef uw mening over 30 stellingen. Daarna geeft een cirkel aan waar uw ideeën het beste bij aansluiten. U kunt vervolgens op een partij klikken als u uw antwoorden wilt vergelijken met de standpunten van de partijen.

Heeft u (nog) geen idee op welke partij u gaat stemmen voor de Provinciale Staten? U kunt dan kijken op http://verkiezingen.destemvan.nl . Hier vindt u ook informatie over de standpunten van de partijen over actuele thema’s.

ScreenShot026

Vragen over de verkiezingen

Ten slotte kunt u voor al uw vragen over deze verkiezingen natuurlijk ook terecht bij het Klant Contact Centrum (KCC) van de gemeente Westervoort.
Het KCC is van maandag t/m donderdag van 08.00 – 16.00 uur en vrijdag van 08.00 – 12.30 uur telefonisch bereikbaar op het nummer (026) 317 99 11.

Voor algemene informatie over deze verkiezingen kunt u ook terecht op de landelijke website www.verkiezingen2015.nl.

Verkiezingsuitslag

Op donderdag 19 maart 2015 wordt de uitslag van deze verkiezing gepubliceerd op deze website.