Winkels in Westervoort mogen langer open op zondag

Winkels in Westervoort mogen langer open op zondag

9 december 2019 Uit Door Admin

Westervoort – Maandagavond is tijdens een raadsvergadering van de gemeente Westervoort de verordening aangenomen voor de verruiming van de openingstijden op zondag. De winkeliers in Westervoort mogen tegenwoordig op zondag van 12.00 uur tot 18.00 uur hun winkel openen.

Op verzoek van winkeliersvereniging de Wyborgh en enkele andere ondernemers in Westervoort is begin dit jaar verzocht om verruiming van de winkelopenstelling op zondagen. In verschillende contacten met ondernemers en de winkeliersvereniging “De Wyborgh” is gebleken dat er draagvlak is voor het verruimen van de openingstijden op zon- en feestdagen. Daarmee is niet gezegd dat alle ondernemers ook daadwerkelijk (elke) zondag hun winkel geopend zullen hebben. Inmiddels is bevestigd dat de vier supermarkten in Westervoort en de Etos, gebruik van de ruimere openstelling zullen maken.

Vanaf 1 januari 2020 mogen de winkeliers dus hun winkel op zondag om 12.00 uur openen tot 18.00 uur. Op Nieuwjaarsdag, 1e Paasdag, 1e Pinksterdag en 1e Kerstdag zijn alle winkels in Westervoort gesloten.
Op 24 december, 4 mei en op Goede Vrijdag moeten de winkels vanaf 19.00 uur gesloten zijn. Op werkdagen blijven de tijden gehandhaafd van 6 uur tot 22 uur.

De huidige regeling voor de branche brood en banket, op zondag open tussen 08:00 – 12:00 uur blijft bestaan. Daarnaast voorziet de nieuwe verordening, net zoals in de huidige verordening in een bevoegdheid voor het college om (incidenteel) ontheffing te verlenen van de verboden in artikel 2 van de Winkeltijdenwet.