0 Comments

ScreenShot099Westervoort – Winkels open of dicht op zondag? Laat de winkelier zelf beslissen of hij/zij op zondag open wil, vinden een aantal winkeliers in Westervoort.

Zij proberen met een Facebookpagina om “likes” en reacties van de Westervoortse bevolking te krijgen. Met deze reacties willen de winkeliers naar de gemeente toe om deze te overleggen ondersteunend aan hun actie.

De initiatiefnemers voeren actie vóór de koopzondagen. Er is door de gemeente geloot om de zondagavondopenstelling voor supermarkten in de gemeente Westervoort, elk jaar is een andere supermarkt op zondag geopend, Dit jaar is dat de Coop en volgend jaar de Albert Heijn.

Westervoort is de enige gemeente in de regio die geen volledige vrijstelling op alle zondagen heeft.
De initiatiefnemers van deze actie willen ook graag elke zondag open maar dit is niet mogelijk door de plaatselijke regelgeving.

Op de ,door de actievoerende partijen, gestarte Facebookpagina staan ook reacties van mensen die tégen de koopzondag zijn. Ene Henk: ‘mogen die mensen ook 1 dag in de week vrij zijn je kunt doordeweeks ook al vaak tot 20.00 uur s’avonds boodschappen doen’.

De initiatiefnemers van deze actie zijn: Albert Heijn, Bakkerij Koenen, Coop, Jumbo Mennings, Lidl, Pelgrim Wonen & Project, Stefan’s Bloem en zo, Stefan’s Fournituren & Wol, Yauno Olijven, WANNA!

De actie is pas van start gegaan en verwacht wordt dat er nog veel winkeliers zullen aansluiten bij deze actie, aldus één van de initiatiefnemers.Author

info@westervoortplaza.nl