Hoe bespaar je thuis zo leuk en gemakkelijk mogelijk energie? Hoe kan je meten hoe warm je bent? Hoe houdt een jas warmte binnen? Wat doet de gemeente allemaal al aan duurzaamheid? Maandag 9 maart hebben de beide wethouders duurzaamheid: Gemma Tiedink en Hans Breunissen twee scholen bezocht om met kinderen hierover in gesprek te gaan. Zij werden daarin begeleid door Arjan Lucius van Junior Energiecoach.

In de gemeenten Duiven en Westervoort zijn zo’n 50 kinderen momenteel druk bezig met het junior energiecoach spel. Dit is een leuk en leerzaam spel voor gezinnen om thuis energie te besparen. Het doel van het spel is een schoner milieu en een vollere portemonnee door thuis meer energie te besparen. Het spel is op 8 februari gestart en duurt vijf weken. Het motto is: met energie kun je lachen!

Op 9 maart hebben alle kinderen op de scholen een envelop met twee thuistesten gekregen. Eén test is om thuis te doen en de andere test is om bij de buren/vriendjes/familie te doen. Bij de thuistesten zitten ook vier dikke energieduimstikkers en een Junior Energiecoach sticker. Met dit pakket kunnen zij thuis meteen aan de slag.

De wethouders nemen de kinderen verder mee in de duurzaamheidsplannen van de gemeenten en daarnaast krijgen de kinderen een beeld van wat je met een warmtecamera kan zien!

Wethouder Gemma Tiedink bezocht groep 6 van de Remigiusschool in Duiven en wethouder Hans Breunissen bezocht alle kinderen van DaVinci Montessori Kindcentrum in Westervoort.

Door Admin