Westervoortse kermis gaat dit jaar ‘tusse ow en mien’

Westervoortse kermis gaat dit jaar ‘tusse ow en mien’

22 september 2023 Uit Door Admin

Over 2 weken begint de Westervoortse kermis. Families en geliefden maken dan weer een rondje langs de kraampjes en attracties in de Dorpstraat. Vrienden en oude bekenden drinken een biertje in de zaal. De mensen hebben schik. Met elkaar. Daardoor geïnspireerd bedacht kermispromotor Pelle Gerretzen de leus van dit jaar: tusse ow en mien.

Pelle verklaart: “Werk, school, hobby’s, kinderen … we leiden tegenwoordig allemaal een druk leven. Als we elkaar in de supermarkt tegenkomen, kan er nog net een vluchtige ‘hoi’ vanaf voordat we weer door moeten. Met de kermis is dat anders. Dan heb je wél tijd voor elkaar en sta je zo een uur met iemand te kletsen. Dan gaat het even alleen tusse ow en mien.”

Niet alleen in de zaal, maar ook op de straatkermis zelf zie je dat volgens de kermispromotor terug. Pelle: “Kijk maar naar de attracties. Daar zie je verliefde pubers die samen in een botsautootje stappen. Of opa’s en oma’s die met hun kleinkinderen een ritje in de draaimolen maken. Allemaal genieten ze van de kermis, maar vooral ook van elkaar. En daar gaat het met de kermis om.”

Dit jaar vindt op de zaterdagavond ook weer het traditionele kermiskoning(in)schieten plaats. Schutters kunnen zich hiervoor inschrijven op vrijdag 22 september vanaf 21:00 uur bij Zalencentrum Wieleman. Iedere deelnemer krijgt een toegangskaart en een kermisshirt met de leus van dit jaar.

Op zaterdag 7 oktober om 14:00 uur wordt de kermis officieel geopend. Aansluitend volgt dit jaar om 15:00 uur het jonkheerschieten bij de schiettent, waarbij jongeren van 10 t/m 16 jaar kunnen proberen om kermisjonkheer of –vrouw te worden. De drie beste schutters winnen vrijkaartjes voor diverse attracties. Het volledige programma is terug te vinden op www.westervoortsekermis.nl, Facebook en Instagram (@westervoortsekermis).