Westervoortse carnavalsoptocht afgelast vanwege storm Dennis

Westervoortse carnavalsoptocht afgelast vanwege storm Dennis

15 februari 2020 Uit Door Admin

Westervoort – Zaterdagmiddag heeft de optochtcommissie van de Westervoortse carnavalsoptocht en de Gemeente Westervoort vanwege de verwachte storm Dennis het besluit genomen om de optocht van zondag 16 februari af te lasten.

De beslissing is zolang mogelijk uitgesteld in afwachting van de laatste weerberichten. “Een beslissing als deze neem je niet graag. Alle deelnemers werken maanden hard aan hun wagens en/ of kleding. Je weet dat je mensen teleurstelt. Maar veiligheid gaat voor alles. Als deze niet kan worden gegarandeerd moet je beslissen dat de optocht niet door kan gaan” aldus de Dolbotters. Deelnemers en bezoekers moeten ook veilig naar Westervoort kunnen komen. Dit geldt ook voor het grote aantal deelnemers uit de regio (Arnhem, Herveld, Velp, Zetten, Groessen, Loo, Duiven, Bemmel) die ieder jaar weer meedoen.

Veiligheid voor deelnemers, toeschouwers en diverse vrijwilligers staat voorop. Door de voorspelde weersomstandigheden kan de veiligheid onvoldoende worden gegarandeerd en is in overleg besloten dat het onverantwoord is de optocht door te laten gaan.

Het merendeel van de Westervoortse wagenbouwers neemt volgende week deel aan de “Ernumse Optog” in Arnhem. Daar zijn hun creaties alsnog voor het publiek te bewonderen. Ook zullen Prins Marco en Prinses Wendy de Prinsenbeker gewoon uitreiken. Dit gebeurd dan tijdens het gekostumeerd bal op zondag 23 februari. Er komt geen andere datum voor de optocht. 

Het carnavalsfeest in feestburcht Zalencentrum Wieleman dat na de optocht plaats zou vinden gaat wel door. Dat feest start om 14:11 uur als aftrap van het Carnaval 2020 !