Westervoortse brug verlicht i.v.m. herdenking operation Quick Anger

Westervoortse brug verlicht i.v.m. herdenking operation Quick Anger

12 april 2024 Uit Door Admin

Op 12 april 1945, was de oversteek over de IJssel (Operation Quick Anger). Britse en Canadese soldaten vanuit Westervoort de bevrijding van Arnhem en West Nederland inzetten. Morgen wordt dit herdacht in Westervoort maar omdat het vandaag de daadwerkelijke over steek was is de Westervoortse brug in kleuren verlicht.

“Met Operation Quick Anger begon de tweede slag om Arnhem. Meer dan 20.000 Britse en Canadese militairen en duizenden militaire voertuigen waren in Westervoort bijeen gebracht. Het anders zo landelijke en rustige Westervoort was frontlijngebied. Na de mislukte luchtlandingsoperatie Market Garden van september 1944 werd opnieuw een poging gedaan om Arnhem te bevrijden. Na een hevig bombardement werd met aanvalsboten de oversteek gewaagd en werd de bevrijding van Arnhem en de rest van Nederland ingezet.

De Westervoortse brug is ter gelegenheid van deze herdenking in de kleuren rood/wit/blauw en rood/wit/rood verlicht. De verlichting van de brug wordt iedere keer mogelijk gemaakt door Albert Kersten van Spykersound.