Westervoortse brug oranje verlicht voor Orange the World

Westervoortse brug oranje verlicht voor Orange the World

20 november 2020 Uit Door Admin

Wereldwijd wordt tussen 25 november (de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen) en 10 december (dag van de rechten van de mens) 16 dagen lang actie gevoerd tegen geweld tegen vrouwen: Orange the World.

Van 24 tot en met 27 november 2020 wordt de Westervoortse brug in Westervoort oranje uitgelicht. Samen met andere dorpen en steden langs de IJssel is het project “Orange the IJssel” gestart en dit willen we graag tot een succes maken.

Eén op de tien Nederlandse vrouwen is ooit in haar leven verkracht, één op de vijf is ooit mishandelt door een (ex)partner en driekwart van de vrouwen en meisjes maakt seksuele intimidatie mee. Met de wereldwijde Orange the World campagne wordt aandacht gevraagd voor de strijd tegen dit geweld.

Zo laat de gemeente Westervoort zien dat ze de campagne Orange the World ondersteunen: ‘Geweld tegen vrouwen en meisjes? Onacceptabel!’ “Orange the IJssel”, een oranje licht langs de IJssel dat niet alleen aandacht vraagt voor de situatie van vrouwen die slachtoffer zijn van geweld, maar ook hoop en verbondenheid met elkaar uitstraalt. Er is een landelijke telefoonnummer 0800-2000 gekomen voor dit thema. Ook daar wil de gemeente Westervoort meer bekendheid aan geven.