Westervoorter met tandem team pakt goud onderweg naar Rio

Westervoorter met tandem team pakt goud onderweg naar Rio

25 juni 2015 Uit Door Admin

Westervoort – Timo Fransen is een Westervoortse jongeman die al jaren wedstrijden fietst. Hij rijdt al sinds zijn jeugd op een racefiets en heeft zich na jaren van trainen ontwikkeld tot een professioneel wielrenner.

Sinds 5 jaar is hij betrokken geraakt bij aangepast wielrennen waar hij op een tandem is gaan rijden met een slechtziende wielrenner achterop. Hij fungeert als piloot en de slechtziende of blinde sporter fungeert als zogenaamde stoker. Samen met Vincent ter Schure uit Soest vormt hij een tandem team en ze zijn professioneel met hun sport bezig. Zij hebben beide een topsport status van NOCNSF verworven en kunnen daarmee full time met hun sport bezig zijn. Zij zitten in de nationale selectie voor para-cycling of op z’n Hollands aangepast wielrennen.

Als team hebben ze veel capaciteiten en de ambitie richting Rio om daar hoog te eindigen. Dat het geen valse ambitie is blijkt wel uit de resultaten die ze laten zien.
Sinds het voorjaar hebben ze veel internationale wedstrijden gewonnen en ook het eindklassement van de Ronde van Belgie gewonnen. Dat is een speciale meerdaagse para-cyclingwedstrijd alleen voor tandems. Vorige week waren ze in Italië voor een World Cup wedstrijd we ze het hoogste podium konden beklimmen. Afgelopen zondag wonnnen ze bij een WC in Zwitserland de tijdrit over 28 km met een gemiddelde snelheid van 52,3 km/u. Zij lieten hier op 45 seconden het Amerikaans team en op 1.23 min een Spaans tandem team achter zich.

De laatste jaren is het aangepast wielrennen in Nederland sterk in opmars en de resultaten internationaal groeien, op verschillende onderdelen behoren wij mondiaal al bij de top. Eind augustus is het WK para-cycling in Zwitserland en dan wil de Nederlandse selectie echt presteren.