0 Comments

De Westervoorter Marco van Zuijlen heeft deze week zijn eerste boek uitgegeven met de titel “De Onvergetelijke Kus”.

Iedereen vertelt weleens een verhaal. Gewoon iets leuks over het leven. Verhalen waar verdriet in zit
stoppen de meesten mensen ver weg. Wanneer komt de tijd dat je een verhaal op papier gaat zetten? Omdat je het wilt delen met de wereld. Als kind was Marco van Zuijlen al gefascineerd door verhalen, boeken waren zijn passie. De wereld van het boek was iets waarin hij zich thuis voelde. Waarom? Verhalen vertellen is iets waar Marco goed in is.

Marco “Vroeger hadden we alleen pen en papier. Een verhaal schrijven zou een helse klus zijn. Het drukke leven kwam op mijn pad. Tijdens mijn acht jaren bij de marine heb ik veel boeken versleten. In mijn hoofd creëerde ik nog steeds verhalen. Spannende verhalen maar soms ook een verdrietige. Eind jaren tachtig kreeg iedereen waar ik mee opgroeide zijn eigen plekje in of om Westervoort. Doordeweeks hard werken en in het weekend feesten. Het lezen begon minder te worden. Onze kinderen werden geboren. Het leven slokte nog meer tijd op. Boeken die ik nog niet had gelezen verdwenen naar de zolder. Hierdoor namen mijn verhalen af. Maar kinderen worden groot en vrienden zijn net verhalen. Velen kwamen, maar de meesten verdwenen weer. Wat overbleef waren de mooie verhalen en echte vrienden. Vond ik dit erg? Nee, want er was weer tijd voor andere dingen. Af en toe begon ik weer een boek te lezen. Door het lezen kwamen de verhalen weer. Waarom geen verhaal op papier? Iets waar ik vroeger over droomde. Een boek met mijn naam erop. Vier jaar geleden begon ik voorzichtig. Het was dramatisch, waarom zou iemand dit willen lezen? Maar ik bleef stug doorgaan.

Om me heen verzamelde ik proeflezers. Ze corrigeerde me, Iets wat ik haatte. Stiekem deed ik er toch iets mee. Ik merkte dat door te luisteren naar anderen ik steeds beter begon te worden. Daarom bleef ik volhouden. De uren die ik in mijn droom stopte begonnen ontelbaar te worden. Dat boek moest er komen. Vier jaar later zijn we drie verhalen verder en mag ik mijn eerste boek vasthouden. Het voelt
geweldig en naar meer. In de schrijverswereld is onbekend onbemind. Maar dat deert mij niet. Een
langgekoesterde droom is uitgekomen. Was het mij gelukt zonder de mensen die mij bijstonden?
Nee, daarom ben ik het gehele team ook dankbaar dat we samen dit geweldige resultaat neergezet
hebben.”

Het boek “De Onvergetelijke Kus” is een roman dat gaat over Jennifer en Tanja, 2 tieners waarbij de vriendschap iets verder gaat dan de bemoeizuchtige moeder van Jennifer kan accepteren. Liever zag zij dat haar dochter wat meer optrok met jeugdvriend Kevin. Tanja woont aan de overkant van de straat bij haar stiefvader, omdat haar moeder in een inrichting verblijft. Als de stiefvader op een dag de hond van Tanja vermoordt, is de moeizame relatie met hem definitief ten einde en verdwijnt Tanja uit beeld zonder afscheid te nemen van haar vriendin. Jaren later ontdekt Jennifer een klein meisje dat zich op zolder van een botenloods bij haar huis heeft verstopt. Het meisje blijkt een zilveren ketting bij zich te hebben die Jennifer ooit aan Tanja had geschonken. Wie is dit meisje? En hoe komt zij aan die ketting? Met hulp van Kevin, die bij de politie is gaan werken, ontdekt Jennifer waar Tanja zich bevindt en als zijn haar oude jeugdliefde gaat opzoeken belandt ze in een hachelijk avontuur.

Het boek van Marco is te bestellen via: https://www.bol.com/nl/nl/p/de-onvergetelijke-kus/9300000128864915/Author

info@westervoortplaza.nl