Westervoort viert samen carnaval ondanks Dennis!

Westervoort viert samen carnaval ondanks Dennis!

16 februari 2020 Uit Door Admin

Westervoort – Vanwege storm Dennis ging de 65e optocht in Westervoort niet door. De optocht zou met een record aantal deelnemers van start gaan. Veiligheid staat echter voorop en dus besloten burgemeester en optochtcommissie dat het onverantwoord was de stoet die 1150 deelnemers zou tellen met een lengte van 900 meter door te laten gaan.

Carnaval wordt al 65 jaar gevierd in ons IJsseldorp. Veel deelnemers en bezoekers kwamen alsnog naar het carnavalsfeest in Feestburcht Wieleman dat wel doorging. Dat is het mooie aan carnaval, samen werd dag alsnog met een knalfeest afgesloten.

Vrijgezellenfeest
Leuk was een spontane actie van een vriendengroep van Pascal & Debbie want die gaan trouwen en de vriendenclub hadden een vrijgezellenfeest georganiseerd bij Wieleman. En dus hadden we toch nog een optocht in ons dorp 🙂 (zie foto’s onderaan)

Ook tijdens de 4 Dolle Dagen draait het om samen het carnavalsfeest vieren. Met je vrienden, familie, buren of bekenden, samen met alle inwoners. Met een goede line-up willen wij iedereen weer een mooie 4 Dolle Dagen bezorgen. Zo zijn onder andere Pascal Redeker, Vieze Jack, Arjan Koenen, René Karst en William Bonne, Millstreetband en DJ Robert Pouwels aanwezig om er een knallend feest van te maken. Kaarten zijn te koop via de website van de Dolbotters of bij Zalencentrum Wieleman. Met een passe-partout voor 4 dagen feest bespaar je maar liefst 11 euro. Toegang vanaf 15 jaar, alcoholgebruik vanaf 18 jaar.

Tijdens het carnavalsfeest werd bekend gemaakt dat Prins Marco en Prinses Wendy volgende week zondag alsnog de Prinsenbeker zullen uitreiken. Dit gebeurd tijdens het gekostumeerd bal, dat georganiseerd wordt na de “Ernumse Optog”. Alle wagenbouwers en enkele loopgroepen uit Westervoort laten alsnog hun creaties aan het publiek zien tijdens de carnavalsoptocht in Arnhem.

Ook werden de eerste carnaval vier je samen sjaals uitgereikt aan het Prinsenpaar van de Dolbotters. De sjaals zijn het initiatief van de Carnaval Vier je Samen Club van 100 welke is opgezet door een aantal leden van De Dolbotters. Deze Club van 100 heeft als doel het Carnaval breed uit te dragen en te ondersteunen in Westervoort. Bij deelname aan deze Club van 100 ontvangt iedere deelnemer een sjaal. Omdat er zo enthousiast gereageerd wordt op de sjaals worden ze tevens los verkocht. Meer informatie is te vinden op de website van De Dolbotters.

Meer informatie over carnavalsvereniging De Dolbotters en de carnavalsactiviteiten kunt u vinden op www.dedolbotters.nl​ Facebook: ​http://www.facebook.com/dedolbotters

Foto: Miranda Smit