Week van de lentekriebels? Meer van de rillingen…

Week van de lentekriebels? Meer van de rillingen…

31 maart 2023 Uit Door Admin

Het voorjaar. Tijd voor de lentekriebels… Het zonnetje gaat schijnen, de bloemen ontploffen uit hun bollen en knollen. Rokjesdag, hoewel ik dat vast niet meer mag zeggen. Martin Bril mocht dat nog wel. Het weer werkt niet echt mee helaas. Het lijkt wel of de natuur de trend volgt van de donkere tijden in de maatschappij.

Voor de week van de lentekriebels lanceerde de Rutgerstichting een campagne seksuele voorlichting voor de basisschool. Gezien de bagger die voorbijkomt op sociale media geen overbodige luxe, lijkt me. Maar nee. Ophef. Een aantal niet door enige kennis gehinderde figuren spuiden hun gal maar weer eens breeduit. Het zou aanzetten tot pedofilie. Kinderen zouden bloot (pardon) worden gesteld aan moreel verval. Nu staat het het iedereen vrij om een mening te hebben over wat dan ook. Maar hier ontaardt dat doorgaans meteen in beschuldigingen die kant noch wal raken. Gevolg? Medewerkers van de Rutgerstichting worden online en fysiek bedreigd. Want dat is de nieuwe norm. Als je geen argumenten hebt ga je iemand gewoon bedreigen.

Ik zei nu wel ‘hier’, maar we zijn daar niet uniek in. In New South Wales maken ze het ook bont. Daar is een strand waar je je niet mag omkleden om (tijdelijk) naakt te voorkomen. dus hebben ze daar kleedkamers neergezet. Echter, de regels daar zijn hetzelfde als voor op het strand. Dus ook daar mag je niet naakt zijn. Juist… hoe je je moet omkleden dan? Zoek het maar uit. In Tennessee zijn plannen om Drag-shows te verbieden. Kinderen zouden door die shows maar eens aangezet worden tot nadenken over een andere gender-realiteit.

Het tijdperk van de vertrutting is definitief doorgebroken. Binnenkort horen we dat je in de sauna alleen nog mag komen in een wetsuit (zweet wel lekker, denk ik).

In de jaren 50 van de vorige eeuw werd er vanaf de diverse kansels hel en verdoemenis gepreekt over het morele verval. Homoseksuelen werden behandeld als zieken. Gisteren kwamen pas de excuses vanuit de psychiatrie voor de conversietherapieën en gedwongen castraties (ja, echt). Het duurde toen tot de jaren 70 voordat we dat juk van ons afwierpen. Als dat ook een trend is, mogen we vanaf 2040 weer vrij worden. Maar ja, dan moeten we toch eerst de stikstofproblemen opgelost hebben.

Stikstof….. het woord geeft al een gevoel aan. De hele maatschappij lijkt wel aan het verstikken. Op het moment dat je ademhaalt om wat te zeggen, liggen de dreigementen al op de loer.

The age of Aquarius is wel voorbij. Het wachten is op de volgende verlichte periode. Dan ben ik wel in de 80, maar ach, een leuke oude dag is ook wat waard.

Een fijn weekend allemaal.
Hans Janssen,