t0cp_samentegeneenzaamheidheader2014630x232Westervoort/Duiven – Van 25 september tot en met 4 oktober vindt de vijfde landelijke Week tegen Eenzaamheid plaats.

Met honderden activiteiten door het hele land waaronder het Nationaal Eenzaamheid Congres op 25 september in de Verkadefabriek in Den Bosch.  Nederland verandert van een verzorgingsstaat in een participatiesamenleving. Het voorkomen en bestrijden van eenzaamheid is daarom belangrijker dan ooit. “(H)erken eenzaamheid. Handel op tijd.” Dat is het thema van de Week tegen Eenzaamheid 2014. Want hoe eerder eenzaamheid wordt gesignaleerd en bespreekbaar wordt, hoe meer men kan doen voor zichzelf en voor een ander.

Het doel van de week tegen Eenzaamheid is door middel van verschillende activiteiten, eenzaamheid, of het risico op eenzaamheid, te herkennen. Mikado organiseert in samenwerking met 16 organisaties de week tegen eenzaamheid 2014 voor Duiven en Westervoort. De 16 betrokken en enthousiaste organisaties maken activiteiten mogelijk voor een ieder die andere mensen wil ontmoeten en zijn/haar  talenten wil ontdekken.

De deelnemende organisaties zijn: Kulturhus De Nieuwhof Westervoort, “Inloophuis De Herberg”, SKKW, basisschool de Brug, Mikado Aangenaam, Seniorensoos Het Palet, Seniorensoos Oase,  Jongerencentrum Creon, Jongerencentrum Alpha, Trefcentrum Westervoort, Candea College, Indigo, STMG, ANBO, PCOB en KBO. Alle activiteiten gedurende de week tegen eenzaamheid zijn te vinden op de websites:www.mikado-welzijn.nl

Voor deelname aan één of meerdere activiteiten kan men zich aanmelden bij: Meldpunt Vrijwillige Thuishulp: 0316-282032 maandag t/m vrijdag 09.00-11.00 uur  of Kulturhus de Nieuwhof Westervoort: 026-3113498 Voor meer informatie over de Week tegen Eenzaamheid kan men contact opnemen met: Gwen Kemperman, Sociaal Werker Ouderen, Mikado: 0316 250700