Wedstrijd voor amateurkunstenaars: De Liemers Verbeeld

Wedstrijd voor amateurkunstenaars: De Liemers Verbeeld

22 juni 2015 Uit Door Admin

Westervoort – De Volksuniversiteit Zevenaar organiseert De Liemers Verbeeld, een wedstrijd voor amateurkunstenaars. Iedereen uit Westervoort, Duiven en Zevenaar mag meedoen: Verbeeld de Liemerse omgeving op jouw eigen manier.

Hierbij kun je kiezen uit drie categorieën: Fotografie & Beeldbewerking, Korte films & Multimedia en Schilder- en Tekenkunst. Ook de jeugd (10-18 jaar) kan meedoen aan deze wedstrijd.

De wedstrijd loopt van 1 juli tot 1 oktober 2015. Meer informatie en aanmelden kan via de speciale website www.deliemersverbeeld.nl.

Wedstrijdreglement De Liemers Verbeeld
Op deze website is ook de informatie over de wedstrijd te vinden. Vragen als: aan welke voorwaarden moet mijn inzending voldoen, hoe lever ik mijn inzending in en wat gebeurt er met mijn foto na inlevering, vind je daar beantwoord. Daarna buigt een vakjury zich over de inzendingen en stelt binnen elke categorie (en jeugd) een top 10 samen van de beste inzendingen. Deze 40 inzendingen zijn vanaf 23 oktober in een reizende tentoonstelling te bewonderen. Op 23 oktober is ook de prijsuitreiking.

Cultuur- en Erfgoedpact
Deze wedstrijd vormt samen met twee andere projecten de nieuwe editie van het Cultuur- en erfgoedpact, waarmee de gemeenten Westervoort, Duiven en Zevenaar dit voorjaar van start zijn gegaan. De drie gemeenten sluiten hiermee aan bij het provinciale beleidsprogramma Gelderland Cultuurprovincie! De andere twee projecten zijn Klanken in Monumenten en De Liemerse Canon.