Wandelen en fietsen door de historie van Westervoort

Wandelen en fietsen door de historie van Westervoort

22 juni 2018 Uit Door Admin

Westervoort – De historische fiets- en wandelroute door Westervoort is opnieuw uitgezet en geheel geactualiseerd naar de huidige ruimtelijke indeling van ons dorp. Op ​donderdagmiddag 21 juni heeft de Historische Kring Westervoort de route officieel “geopend” tijdens een korte plechtigheid op het​ plein voor het station in Westervoort. Er is op het plein een plaquette met historische informatie over het station onthult door de burgemeester van Westervoort, de Heer Arend van Hout, en Henk Tiedink (oud-voorzitter Historische Kring Westervoort).

De Historische Kring Westervoort heeft een overzichtsflyer gemaakt met de fiets- en wandelroute met daarin alle belangrijke kijkpunten in het dorp. Hierin staat een plattegrond met de route en de geschiedenis van de historische panden en kunstwerken zoals de “ouwe meule” aan de Klapstraat, het Fibonacci monument aan de Rijndijk, buurtschap de Pals, Huize Hamerden, Huize Vredenburg en nog veel meer.

De totale route is 13 kilometer, er zijn ook 2 verkorte routes van 3 en 8 kilometer. Wil je meer informatie ? klik dan hier voor de route of scan de onderstaande QR code.