VVD Westervoort zet zich in voor ondernemers

VVD Westervoort zet zich in voor ondernemers

16 april 2019 Uit Door Admin

Westervoort – De VVD in Westervoort gaat zich inzetten voor de Westervoortse ondernemers. Na jaren van leegstand in winkelcentra, vond de VVD de tijd rijp om actie te ondernemen. Na lang afwegen wat de beste manier zou zijn om de leegstand te bestrijden, kwam de VVD met het idee van een Leegstandsverordening.

Roderick ten Kortenaar, schrijver van de Leegstandsverordening, zegt het volgende: ‘’Elke Westervoortse ondernemer ergert zich aan de leegstand in bijvoorbeeld het winkelcentrum De Wyborgh. Tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezing was het al een ‘hot item’, maar het college kwam maar niet met een oplossing. Daarom hebben wij besloten de koe bij de hoorns te vatten en de verordening zelf maar te schrijven.’’

Vanzelfsprekend hebben we geen 100% garantie dat deze Leegstandsverordening gaat werken. Er zijn echter wel voorbeelden beschikbaar, waaruit blijkt dat een Leegstandsverordening de leegstand tegen gaat. Zo is in Windschoten (Groningen) de leegstand na invoeren van de Leegstandsverordening bijna gehalveerd.

Een leegstandsverordening verplicht vastgoedeigenaren om leegstand te melden, stelt een leegstandsoverleg verplicht en maakt het mogelijk dat een gemeente huurders aandraagt voor leegstaande panden en in extremis ook boetes uitdeelt.

De VVD kijk er naar uit om dit initiatiefvoorstel te verdedigen in de gemeenteraad en kijkt met vertrouwen uit naar het daar te voeren debat.