Vrijwilligers van de Zonnebloem Westervoort winnen lokaal compliment 2015

Vrijwilligers van de Zonnebloem Westervoort winnen lokaal compliment 2015

8 december 2015 Uit Door Admin

Westervoort – Tijdens de vrijwilligersavond op 7 december 2015 hebben de vrijwilligers van Zonnebloem afdeling Westervoort het Lokaal Compliment 2015 ontvangen. Aan deze onderscheiding is ook een prijs verbonden: een geldbedrag van € 500,-. Ieder jaar reikt de gemeente Westervoort het Lokaal Compliment uit aan een vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie die zich heeft onderscheiden dat jaar.

Juryleden Anke Bakker, Humphrey Ottenhof en Klaas Westerbeek riepen Zonnebloem afdeling Westervoort uit tot winnaar van het Lokaal Compliment. De twee andere genomineerden waren: Netwerkcafé voor werkzoekenden Westervoort en Hulpdienst Graag Gedaan. Ook deze vrijwilligers verdienen het om door deze waardevolle initiatieven in het zonnetje te staan, aldus de jury.

Zonnebloem afdeling Westervoort ontvangt vrijwilligersprijs
De Zonnebloem levert een belangrijke bijdrage aan het tegengaan van eenzaamheid/sociaal isolement bij mensen die ziek of een beperking hebben. Afdeling Westervoort doet dat vooral bij de senioren in onze gemeente en al 35 jaar. De afdeling Westervoort telt momenteel 45 vrijwilligers en vijf bestuursleden. Naast het bezoeken van mensen organiseren ze diverse lokale activiteiten. En door de hulp van vrijwilligers kunnen gasten ook deelnemen aan regionale activiteiten.

Netwerkcafé voor werkzoekenden Westervoort
Kustandi Dijkhuizen is de organisator van het Netwerkcafé voor werkzoekenden in Westervoort. Een initiatief om werkzoekenden ervaringen met elkaar in contact te brengen zodat zij ervaringen kunnen delen en tips/informatie uitwisselen. Er zijn inmiddels zes bijeenkomsten geweest met een gemiddelde opkomst van 20 personen.

Hulpdienst Graag Gedaan
Graag Gedaan biedt al meer dan 30 jaar met meer dan 60 vrijwilligers allerlei hulp aan Westervoortse inwoners. De vrijwilligers bieden eenvoudige en praktische hulp wanneer er geen andere mogelijkheid is, zoals vervoer, klussen/boodschappen doen, sociale contacten

Het was een heel gezellig vrijwilligersfeest met heel veel vrijwilligers uit Westervoort. Er was een cabaret van LOS en een optreden Maureen Vink. Na de uitreiking van het lokaal compliment werd het feest voortgezet door de band Compromised met een fantastisch optreden.