Vrijwilligers in Westervoort zetten zich in voor NLDoet

Vrijwilligers in Westervoort zetten zich in voor NLDoet

16 maart 2024 Uit Door Admin

Vandaag kwamen tientallen vrijwilligers in Westervoort samen om de handen uit de mouwen te steken voor NLDoet, de jaarlijkse vrijwilligersactie van het Oranje Fonds. Van tuinieren tot klussen en opruimen, de gemeenschap kwam bij elkaar om verschillende projecten aan te pakken en de omgeving op te knappen.

Op de Mosterdhof hebben buurtbewoners, na een periode van overlast door renovatiewerkzaamheden, zich ingezet om de wijk verder op te ruimen en weer een stuk leefbaarder te maken. Bij KV Wesstar werd het korfbalmateriaal onderhouden en werden faciliteiten opgefrist door toegewijde vrijwilligers.

Bij de Sint Jorisgroep werden materialen geïnspecteerd en hersteld, terwijl ook de beamer werd onderhouden en barkrukken werden voorzien van nieuw leer. Zo is de burcht op de Paepestraat weer klaar voor een jaar.

In de wijken de Lange Maat en de Steenderens waren er ook gemeenschapsinitiatieven in volle gang. In de Lange Maat werd een wilgentent hut gebouwd met gesnoeide wilgentenen, terwijl in de Steenderens verkeersborden en straatnaambordjes werden schoongemaakt, met hulp van jongeren uit de Moslim Gemeenschap Ahmadiyya Arnhem en jongeren uit het azc.

Ook ‘t Valentiertje aan de Kreytierstraat werd niet overgeslagen. Hier werd het speeltuintje opgeknapt, met vrijwilligers die viooltjes plantten, onkruid wiedden, en struiken en boompjes snoeiden. Bovendien werd de basis gelegd voor een bijenhotel door Eef Arends, Marcel van de Kap en Marco Blom, terwijl José v/d Kamp zelfs een yoga les verzorgde voor de harde werkers. Tijdens al deze inspanningen werden de vrijwilligers voorzien van eten en drinken door Dinie Arends en Ben Hulshorst, met als kers op de taart een traktatie van Santé.

Het was niet alleen een dag van hard werken, maar ook van gemeenschap en waardering voor de vrijwilligers die zich inzetten voor een beter Westervoort.

foto’s hieronder door Danny Schubert gemaakt

Foto’s hieronder door Anny Huuskes gemaakt