Vrijdag 11 oktober Groen(e) Markt in Westervoort!

Vrijdag 11 oktober Groen(e) Markt in Westervoort!

9 oktober 2019 Uit Door Admin

Westervoort – Komende vrijdag is er naast de wekelijkse markt ook een Groen(e) markt. Tijdens de groene markt is volop informatie en inspiratie over duurzaamheid, energiebesparing , minder afval, gezonde groei en nog veel meer interessante onderwerpen

Kom vrijdag 11 oktober van 9.00 uur tot 13.00 uur op het het Dorpsplein 25 (voormalige pand van Willemsen mode) en praat mee onder het genot van een bakje (barista) koffie.

Samen Minder Afval!

De doelstelling is om in Westervoort van 147 kilo restafval per inwoner naar 30 kilo te gaan. Dat is een behoorlijke uitdaging. Hoe gaan we dat realiseren? De gemeente gaat er graag met u over in gesprek.

En weet u eigenlijk wat er wel en niet bij het GFT en PMD mag? En wilt u ook uw keukenafval en etensresten beter scheiden met een handig keukenbakje?

Repaircafé repareert uw kapotte apparaten

Laat ter plekke uw kapotte apparaat repareren! De medewerkers van het Repaircafé zijn namelijk ook aanwezig. Neem dus uw kapotte apparaten of spullen mee en laat het maken. Een tweede leven is beter dan nieuw kopen.

Spulletjes van 2Switch

 Tijdens de Dialoogweken is het leegstaande pand van Willemsen Mode omgetoverd tot Groen(e) markt. Het pand staat vol kraampjes, mooie zitplekken en leuke spulletjes. Waar de meeste meubels vandaan komen? Van Kringloopwinkel 2Switch! Ziet u iets leuks staan tijdens de Groen(e) Markt? Spullen met het label “2Switch on the move” zijn te koop.

Samen1Nergie

Samen 1Nergie is het duurzaamheidsprogramma van de gemeenten Duiven & Westervoort. Met dit programma helpen de gemeenten u concreet aan de slag te gaan in eigen huis, tuin, wijk of bedrijf. En laten zien op welke manieren u kunt bijdragen aan een klimaatbestendige leefomgeving, hoe u kunt besparen op grondstoffen en energie. Maar bijvoorbeeld ook welke subsidies er zijn.

Afbeelding van annca via Pixabay