Vriendentrouw speelt drie korte toneelstukken in Westervoort

Toneelvereniging Vriendentrouw uit Westervoort speelt dit jaar maar liefst drie korte komische toneelstukken op één avond. Op 19 en 20 april, om 19:30 uur, spelen ze dit avondvullende programma in Zalencentrum Wieleman. Op zondagmiddag 23 april is er nog een matinee-voorstelling, om 14:00 uur.

De vereniging heeft zin om weer op de planken te staan, aldus speler Sjoerd Bisselink: “In 2020 konden we gelukkig nog twee van de drie voorstellingen spelen. De laatste zondag was de dag dat alle horeca moest sluiten,  het begin van de lockdown. Na 2 jaar corona-pauze zijn we er helemaal klaar voor! Iedereen heeft weer zin om te spelen, en daarom pakken we dit jaar uit met drie kortere komische toneelstukken.”

Er zijn dit jaar maar liefst drie debutanten voor de toneelvereniging. Sonja Schouten – Vertelman, Wendy Snijder en Luke van Brakel.

Zet maar aan de straat

Het eerste toneelstuk van de avond heet Zet maar aan de straat, van Siebe van den Berg. Twee dochters zijn hun moeder zat en zetten haar langs de weg. Moeder laat het er niet bij zetten en beraamt samen met een agent en een voorbijganger een wraakplan.

Bingo!

Het tweede stuk is Bingo! van Alwin Grijseels. Een werknemer van een pruikenzaak wint de hoofdprijs in een loterij. Eindelijk is hij af van zijn baan en zijn dominante bazin. Alles verloopt vlotjes, totdat de uitslag wordt gecontroleerd.

Oscar en zijn moeder

De afsluiting is voor Oscar en zijn moeder, van Jibbe Willems. Een zwartkomisch stuk over de strijd om de liefde tussen een moeder en haar zoon.

Tussen de toneelstukken door zijn korte pauzes met natuurlijk weer de inmiddels bekende loterij.

De kaarten kosten in de voorverkoop € 8,50, en aan de zaal € 9,50. De kaarten zijn te koop bij Wieleman, Slagerij Hetterschijt, De Bloemenhoek en Stefan’s Bloem en Zo. Ze zijn ook online te koop via www.vriendentrouw.nl/kaartjes.

Omdat de laatste voorstelling van 2020 (Tante Bella’s Beautysalon) niet is doorgegaan, mag iedereen met het toegangskaartje van die avond, dit jaar gratis naar binnen.

Het ensemble van dit jaar (foto).
Boven, van links naar rechts:
Ans Pruntel, Bram van Kuipers, Corine Thüss, Karin Gompelman, Vivian van Brakel, Luke van Brakel, Jan Berends

Midden:
Mariska van Koeveringe, Berrie Hagens, Monique Jansen, Wendy Snijder, Sonja Schouten-Vertelman, Annie Berends-Bruens

Onder:
Ineke van den Top, Sjoerd Bisselink