Vervuld van de Heilige Geest

Vervuld van de Heilige Geest

5 juni 2022 Uit Door Admin

Het is Pinksteren… Het moment dat de Heilige Geest nederdaalde op de hoofden van de apostelen. Zij konden ineens spreken in vreemde tongen en kregen de opdracht om het Woord van de Heer te verspreiden over de hele wereld.

Bij gebruik aan moderne media, zat er niks anders op om die wereld af te reizen. Een klein pluspuntje was dat ze niet uren in de rij hoefden te staan bij de Security op een luchthaven. Ik werd vanmorgen wakker en was benieuwd of ik iets zou ervaren van een rondwarende Heilige Geest. Vooralsnog kwam ik niet verder dan het gevoel dat mijn eerder overbelaste knie al een stuk beter aanvoelde. Nou ja, dat is dan toch wat. Wie het kleine niet eert en zo….

Het nieuws van de afgelopen tijd geeft nou niet veel aanleiding om aan te nemen dat de Heilige Geest nog rondwaart. Schietpartijen op scholen, oorlogen en dreigende hongersnoden, bizarre steekincidenten om niks. Met als meest recent, maar vast niet het laatste, dieptepunt de verdwijning en het levenloos terugvinden van een jochie van 9, Gino. De naam Gino stamt uit de Germaanse tijd en betekent ‘Roemvolle strijder’. Die ambitie is door een, dat mogen we denk ik wel aannemen, 22-jarige man in de kiem gesmoord.

Er waart van alles wat rond, wantrouwen, onverschilligheid, moordlust, dwaze razernij….Zo ongeveer alles wat destijds uit de Doos van Pandora is ontsnapt. Het enige dat in de doos bleef zitten was de Hoop. Blijkbaar moeten we ons daar aan vastklampen. Als de hoop weg is, is alles weg.

Ik hoop dan ook oprecht dat de Heilige Geest na 2000 jaar weer eens op pad gaat en ons gaat bezielen met de fijnere kanten van onze mensheid. Het is maar een hoop hoor.

Inmiddels ben ik al blij dat mijn knie opknapt. Het is maar een luttel dingetje, maar het biedt toch hoop.

Hans Janssen,