Verrassende dienst met Pinksteren in de Werenfriedkerk

Verrassende dienst met Pinksteren in de Werenfriedkerk

8 mei 2024 Uit Door Admin

Op de vijftigste dag na Pasen is het Pinksteren. Pinksteren betekent dan ook: vijftig. In de Bijbel wordt de heilige geest beschreven als een windvlaag. Deze windvlaag, als vuurtongen, zet zich neer op de hoofden van de mensen, zij kunnen ineens elkaar verstaan, ieder in hun eigen taal. Met dit thema zijn ds. Margreet de Bree (Westervoort) en ds. Jolande van Baardewijk (Duiven) aan de slag gegaan. Er is een inspirerende dienst uit voortgekomen met veel verrassende elementen. Het wordt een feest van nieuw leven dat weer opbloeit, van luiken die opengaan, waardoor de mens weer tevoorschijn komt.

Ook is Pinksteren het feest waarin de mensen elkaar ineens weer verstaan, ieder in hun eigen taal. In de ontmoeting met mensen met een andere achtergrond kun je ineens weer nieuwe kracht en plezier in je leven krijgen. En al is het soms maar heel even, dan weer niet, het kan je leven in een ander licht zetten.

Het belooft een creatieve dienst te worden, het wordt spannend en verrassend. Natuurlijk vol vrede en mooie muziek, gedichten en ontmoeting. De dienst is op 19 mei en begint om 10.00 uur in de Werenfriedkerk aan de Dorpstraat 61 te Westervoort. Welkom, kom als jezelf, laat je inspireren.