Verkeersmaatregelen tijdens de carnavalsoptocht in Westervoort

Verkeersmaatregelen tijdens de carnavalsoptocht in Westervoort

14 februari 2020 Uit Door Admin

Westervoort – Tijdens de carnavalsoptocht op 16 februari in Westervoort gelden een aantal tijdelijke verkeersmaatregelen om de verkeersveiligheid van bezoekers en deelnemers van de optocht te waarborgen.

Het gaat om het tijdelijk afzetten van een aantal wegen en delen er van, en ook zijn er tijdelijk parkeerverboden op de route van de optocht. De stoet rijdt via de Klapstraat, Van der Hoevenstraat, Emmerik, Klapstraat, Liemersallee, Kreytierstraat, Vredenburgstraat, Schoolstraat, Kerkstraat via het Dorpsplein naar de Dorpstraat. Deze maatregelen zijn op 16 februari van kracht tussen 10.00 uur en 18.00 uur.

Busverbinding
Ook de buslijnen 60, 61 en 62 zullen een andere route rijden op deze dag. Van 11.00 uur tot 18.00 uur zijn er tijdelijke haltes voor deze buslijnen. Voor lijn 60 en 61 is de tijdelijke halte op de Dorpstraat en voor lijn 62 halte De Leigraaf.

Vitesse
In verband met de carnavalsoptocht in Westervoort rijden bus 60 en 62 via een aangepaste route naar het stadion. Opstappen kan ter hoogte van de fietsenwinkels op de Dorpstraat (halte lijn 61).

De volgende haltes van lijn 60 vervallen: Gemeentehuis, Vredenburg, Sporthal de Pas, Sonnedach, Emmerick, Santacker, Nieuwhof, Ganzenpoel, Lange Maat en Leigraaf. Voor lijn 62 vervallen de volgende haltes: Gemeentehuis, Vredenburg, Sporthal de Pas, Sonnedach, Emmerick, Santacker, Nieuwhof en Ganzenpoel. Zie hiervoor ook de bushalteborden en OV-info. 

De overige bussen van Breng rijden volgens de normale dienstregeling van en naar GelreDome.