Verkeersexamen voor leerlingen basisscholen Westervoort

Verkeersexamen voor leerlingen basisscholen Westervoort

17 mei 2024 Uit Door Admin

Vrijdagmorgen hebben honderden kinderen van de bovenbouw van de basisscholen in de gemeente Westervoort het praktisch Verkeersexamen afgelegd. Vanmorgen vertrokken de leerlingen vanaf De Nieuwhof voor het praktische gedeelte van het VVN verkeersexamen.

Een aantal maanden geleden hebben de leerlingen het theoretische Verkeersexamen al gedaan op school, maar nu moesten ze dus allemaal het praktische examen nog afleggen. Alle leerlingen kregen voordat ze wegreden bij De Nieuwhof een technische keuring van hun fiets. Waarna het startsein werd gegeven door wethouder Peter Pennekamp en verkeersouder Niels Klifman.

De kinderen worden met dit examen getest op hun kennis van verkeersregels en hun vaardigheden in de praktijk. Ze legden een route af door het dorp, waarbij ze verschillende verkeerssituaties tegenkwamen zoals rotondes, oversteekplaatsen en verkeerslichten. Ze gaven duidelijk richting aan, verleenden voorrang en stopten voor overstekende voetgangers. Het examen was een kans voor hen om te laten zien wat ze geleerd hadden, niet alleen in termen van regels, maar ook in termen van verantwoordelijkheid en respect voor medeweggebruikers.

Tijdens het examen zijn de leerlingen beoordeeld door vrijwilligers, vaak ouders of lokale verkeersdeskundigen, die zaken zoals het gebruik van handsignalen, het geven van voorrang, en algemeen verkeersinzicht beoordeelden. Na afloop van het examen ontvingen de deelnemers een beoordeling en kregen te horen of ze geslaagd waren!