Verkeersexamen basisscholen Westervoort op 9 en 11 juni

Verkeersexamen basisscholen Westervoort op 9 en 11 juni

27 mei 2021 Uit Door Admin

Op woensdag 9 en vrijdag 11 juni gaat in Westervoort het praktisch Verkeersexamen voor de leerlingen van groep 7 van de deelnemende basisscholen plaatsvinden. Dit examen wordt jaarlijks georganiseerd door de basisscholen in samenwerking met de gemeente Westervoort, de politie en de gezamenlijke verkeersouders.

De kinderen leggen per fiets een route af in het dorp langs alle scholen die deelnemen. De scholen die meedoen zijn: de Hoge Hoeve, de Montessori, de Brug, het Ravelijn en het Startblok.

Op al deze scholen start om 09.00 uur de eerste leerling. Het examen duurt tot ongeveer 11.00 uur. Doordat de scholen dit examen in goede samenwerking afnemen, kunnen er 148 leerlingen tegelijkertijd hun examen doen op een leuke en gevarieerde route door het hele dorp. Tijdens het examen worden de prestaties van de leerlingen beoordeeld door vrijwilligers op vastgestelde plaatsen langs de route.

Het officiële startsein
Het officiële ‘startsein’ voor het examen wordt dit jaar gegeven door wethouder Hans Breunissen (9 juni) en burgemeester Arend van Hout (11 juni). Deze opening is op 9 juni bij basisschool De Hoge Hoeve en op 11 juni bij IKC de Brug in Westervoort.

Voordat het examen begint worden de fietsen van de deelnemende kinderen op veiligheidsaspecten gecontroleerd met medewerking van de Butan tweewielers en Reerink uit Westervoort.

De kinderen hebben op 27 maart het schriftelijk Verkeersexamen afgelegd. De leerlingen, die voor beide onderdelen slagen, ontvangen van hun eigen leerkracht het verkeersdiploma.