Vanaf 27 september: inloopspreekuur voor vragen over het OV

Vanaf 27 september: inloopspreekuur voor vragen over het OV

18 september 2023 Uit Door Admin

De gemeente Westervoort wil het gebruik van het openbaar vervoer zo makkelijk mogelijk maken. Daarom kunnen inwoners met vragen terecht op het inloopspreekuur van de OV-ambassadeurs. Het eerste inloopspreekuur is woensdag 27 september. Iedereen kan tussen 14.00 en 15.30 uur zonder afspraak langskomen in de bibliotheek in Westervoort.

Tijdens het inloopspreekuur kunt u vragen stellen over het reizen met bus en trein. Bijvoorbeeld hoe u een OV-chipkaart aanvraagt. Of hoe u een reis kunt plannen via 9292. En welk abonnement het beste bij u past. De OV-ambassadeurs helpen mensen graag op weg om zelfstandig op reis te gaan.

Laagdrempelig

Wethouder Peter Pennekamp geeft woensdag 27 september de aftrap voor het eerste inloopspreekuur in Westervoort. “Met het openbaar vervoer kun je veilig en milieuvriendelijk reizen in de regio”, zegt hij. “We vinden het dan ook belangrijk dat iedereen toegang heeft tot het OV. En dat de drempel om de bus of trein te pakken, zo laag mogelijk is. De inzet van de OV-ambassadeurs helpt hierbij.”

OV-ambassadeurs team Westervoort

Het team OV-ambassadeurs in Westervoort bestaat uit Henny Noordhoek, Thea Brouwer, Stefan Melskens en ‘reserve’ Harm Bakker. De inloopspreekuren vinden elke vierde woensdag van de maand plaats, van 14.00 tot 15.30 uur in de bibliotheek aan het Dorpsplein 115. De data voor dit jaar zijn dan: 27 september, 25 oktober en 22 november. In december is er geen inloopspreekuur.

De OV-ambassadeurs zijn ook telefonisch bereikbaar via 038 – 303 70 10. Alle informatie over de OV-ambassadeurs en de spreekuren is te vinden op www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur