Valentijnsconcert♥ Jasper Somsen invites:

Valentijnsconcert♥ Jasper Somsen invites:

30 januari 2020 Uit Door Admin

Westervoort – Op zaterdagavond 15 februari wordt in  De Verzameling een valentijnsconcert gegeven met o.a. één van de beste saxofonisten van Europa, Toon Roos. 

Toon Roos – saxofoon
Rob van Bavel – piano
Jasper Somsen – contrabas

Toon Roos wordt gezien als één van de beste saxofonisten van Europa,
vanwege zijn lyrische, intuïtieve en evenwichtige spel en zijn sterke persoonlijkheid als bandleider en componist. Toon heeft altijd diverse muziekstijlen gespeeld, van bigband swing tot bebop en hardbop, van bossa nova tot funk en fusion.

Als tienjarige weet Rob van Bavel zeker dat hij, net als zijn vader, klassiek pianist wil worden. Maar hij kiest voor de jazz, die voor hem altijd moet swingen, in de geest van voorbeelden als Oscar Peterson, Bill Evans en Keith Jarrett. Meteen na zijn cum laude afstuderen aan het Rotterdams conservatorium stijgt zijn bekendheid snel door het winnen van internationale prijzen en zijn optredens met tal van groepen. Eind jaren tachtig is Rob van Bavel de primus inter pares van de jonge Nederlandse jazzpianisten. Hij geeft overal ter wereld concerten, van Amerika tot China, Japan, Zuid-Korea en Indonesië, en in heel Europa. Aan de conservatoria van Rotterdam en Amsterdam is hij een gemotiveerde docent, die met zijn lesboek “Jazz Piano Essentials” in de hele wereld (beginnende) pianisten mede vormt.

De Nederlandse contrabassist Jasper Somsen werkte in de afgelopen jaren samen met bijzondere jazzartiesten, waaronder Enrico Pieranunzi, Joey Calderazzo, Jeff Ballard, Bob Sheppard en Eric Vloeimans. Jasper werkt internationaal als performer en producer en werkte mee op meer dan 40 albums en wordt met regelmaat uitgenodigd als gastdocent aan meerdere Nederlandse conservatoria.

meer info op www.deverzameling.nl