Uitreiking kwartetspellen over Westervoort

Uitreiking kwartetspellen over Westervoort

21 november 2020 Uit Door Admin

Vrijdagavond zijn op coronaveilige manier de kwartetspellen van Westervoort, gemaakt door de jeugd uit Westervoort, uitgereikt door burgemeester Ahrend van Hout. Ook werd er via een live verbinding een set kwartetkaarten aan tweede kamerlid Paul Blokhuis overhandigd.

Jeugd aan zet
De kwartetspellen is een project waar 50 jongeren uit Westervoort de afgelopen zomer, mede door COVID-19, aan hebben meegedaan. Een groep Jongeren is onder begeleiding van een professional op pad gegaan in zijn of haar woonomgeving om vanuit zijn of haar eigen beleving ‘Hot spots’ te fotograferen. Deze foto’s zijn gebruikt om een kwartetspel te ontwerpen die past bij leefwereld van jongeren, waarbij één kwartetdeel het thema Covid19 bevat.

Historische Kring Westervoort
Samen met de Historische kring uit Westervoort zijn de jongeren op zoek gegaan naar fotomateriaal vanuit een ander perspectief, namelijk de tijdsgeest van vroeger, ook hier is één kwartetdeel met een thema wat in de vroegere tijdsgeest een stempel drukte, onderdeel. Het resultaat is twee verschillende kwartetspellen.

Steun voor lokale ondernemers
Jongeren konden zich aanmelden voor dit project en werden ondersteund door professionele begeleiding met een gratis workshop en trainingen. Hiervoor hebben ze een cadeaubon van 50 euro gekregen, welke ze kunnen verzilveren bij de winkeliers in Westervoort, hiermee steunen zij dus tevens de lokale ondernemers.  

Verenigingen en maatschappelijke organisaties
Mede door ondersteuning en medewerking van Het Kulturhus Westevoort en de Gemeente Westervoort zijn deze kwartetspellen gratis ter beschikking gesteld aan de Verenigingen en maatschappelijke organisaties in Westervoort die de kwartetten dan voor 5 euro mogen verkopen, en die opbrengst komt dan helemaal ten goede voor die vereniging of maatschappelijke organisatie.


De kwartetten hebben verschillende onderwerpen van parken tot aan verenigingen en zelfs corona. Het kwartetspel met de huidige foto’s zijn heel fleurig geworden met mooie foto’s. Het Historische kwartet bevat ook heel veel verschillende onderwerpen met hele mooie foto’s van vroeger. Al met al zijn het twee mooie kwartetspellen geworden over, van en door Westervoortse kinderen gemaakt !

Steun je vereniging of maatschappelijke organisatie en koop ook een echt Westervoorts kwartetspel !
Hieronder nog een impressie van de overhandiging van de kaarten in de Nieuwhof: