Uitgifte actie Inloophuis De Herberg een groot succes

Uitgifte actie Inloophuis De Herberg een groot succes

14 januari 2020 Uit Door Admin

Westervoort – Dat Westervoorters iets over hebben voor hun dorpsgenoten was afgelopen maandag bij Inloophuis De Herberg te merken.

Vanaf begin december tot begin van januari konden mensen spullen uit de kerstpakketten en Douwe Egberts punten inleveren bij het inloophuis. Met de opbrengst kon door het inloophuis veel koffie en thee ingekocht worden voor mensen die het financieel niet zo breed hebben.

Door heel veel mensen zijn er spullen uit het kerstpakket maar vooral ook heel veel Douwe Egberts zegels ingeleverd. Ook doordat het ook mogelijk was om de punten in te leveren bij Hart for Her en Sports Planet zijn er heel veel zegels binnen gekomen!

Ruim een half uur voor de start van de uitgifte stonden er al mensen te wachten. Binnen waren veel vrijwilligers druk bezig met de voorbereidingen.

Toen om 16:30 uur de deur openging stond de mensen een zaal vol spullen te wachten. Van de spullen die vanuit de kerstpakketten waren ingeleverd mocht ieder 7 artikelen uitzoeken. Daarnaast had de Jumbo koekjes en vaatwastabletten geschonken en Bakker Bart had speciaal nog een flink aantal kerstbroden gebakken. Het inloophuis is ook heel blij met deze bijdragen!

Van de Douwe Egberts punten was koffie en thee aangeschaft. Jacqueline Schilling van inloophuis De Herberg “We waren verbaasd over de grote hoeveelheid Douwe Egberts zegels die zijn ingeleverd. In totaal meer dan 200.000 punten een waarde van ongeveer 1000 euro! Een deel van de punten staat nog op het account zodat we dit een volgende keer verder kunnen gebruiken. Ook blijft in het inloophuis voortaan de mogelijkheid om punten in te leveren”.

Ook Inloopkast de Cirkel was vertegenwoordigd en had nog wat speelgoed te verdelen, tevens was het Goed voor elkaar team aanwezig. Voordat de mensen de ruimte weer verlieten werd iedereen door de dames van de Parochiële Caritas Instelling verrast met een boodschappenbon.

En dan was er natuurlijk ook de mogelijkheid om een kopje koffie of thee te blijven drinken en elkaar te ontmoeten.

Het was een mooie actie waar meer dan 100 mensen/gezinnen gebruik van hebben gemaakt. Een actie als deze laat zien dat mensen graag iets voor een ander over hebben. Dank aan ieder die heeft bijgedragen aldus Jacqueline Schilling van inloophuis De Herberg.