Twee gewonden en flinke ravage op de Rivierweg na onwelwording

Twee gewonden en flinke ravage op de Rivierweg na onwelwording

11 maart 2020 Uit Door Admin

Westervoort – Op de Rivierweg in Westervoort zijn aan het eind van de middag twee gewonden gevallen bij een ernstig ongeval.

Rond 17.50 uur reed een man in een bestelbus vanaf de A12 op de Rivierweg richting Westervoort, Hier is de man waarschijnlijk al niet lekker geworden door een beroerte. Bij het kruispunt bij de McDonalds reed de man al door rood en had daar ook al twee auto’s geraakt, doordat de bus steeds sneller ging rijden omdat de man onwel raakte heeft de vrouw, die naast hem zat, vlak na het viaduct en na de aanrijding met de bestelwagen aan het stuur getrokken omdat de man steeds harder ging rijden.

Hierbij heeft de bestelbus zo hard gereden dat die tegen een busje van de Liander aanreed en vervolgens werd de vrouw zo bang dat ze aan het stuur trok. De bus schoot vervolgens door de struiken waar de bus een lantaarnpaal plat reed en vervolgens tegen een geparkeerde auto, die vervolgens ongeveer 15 meter naar achteren schoot. De bus kwam daarna tot stilstand tegen een garagebox.

De bestelwagen van de Liander schoot tegen een boom aan en kwam verderop zwaar beschadigd tot stilstand op het fietspad. De bestelwagen van de Liander vloog in brand, en de chauffeur van die bestelwagen heeft zelf de wagen geblust. De bestuurder van het busje is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, de vrouw is ook met de ambulance meegenomen, ze waren allebei nog aanspreekbaar. De bestuurder van de Liander bestelwagen is ter plaatse onderzocht maar is niet meegenomen naar het ziekenhuis.

Er werd een trauma helikopter opgeroepen en er waren diverse ambulances ter plaatse, ook was er veel politie en ook de brandweer aanwezig. Gelijk was er een opstopping van het verkeer waardoor de boel vast kwam te staan bij het viaduct op de Liemersallee.