Twaalf woningen in voormalige basisschool de Flierefluiter Westervoort

Twaalf woningen in voormalige basisschool de Flierefluiter Westervoort

10 februari 2021 Uit Door Admin

Op 9 februari 2021 heeft burgemeester Arend van Hout en Jeroen van den Adel van AdVicus BV de koopovereenkomst voor project Klasse wonen in Westervoort getekend. Al langere tijd bestaat de wens voor woningbouw op de plek van de basisschool de Flierefluiter in Westervoort. Na een selectie procedure is het plan van AdVicus als beste naar voren gekomen. De planning is om dit jaar met de bouw te starten.

Onder de naam: Klasse wonen in Westervoort, worden in het bestaande gebouw twaalf koopwoningen (bungalows) gerealiseerd. Het gebouw wordt compleet opnieuw ingedeeld, grondig geïsoleerd en het aanzicht wordt meer van deze tijd. De bungalows hebben allemaal een eigen tuin en worden tussen de 65m2 en 100m2 groot. Het voormalige schoolplein wordt opnieuw ingericht met groen en voldoende ruimte om auto’s te parkeren. Het groenteplein blijft bestaan.

AdVicus is gespecialiseerd in herbestemming en transformatie van (karakteristieke) gebouwen. Eerder zijn door AdVicus bijvoorbeeld schoolgebouwen in Deventer, Winterswijk en Heerde omgebouwd naar woningen. De komende maanden wordt het ontwerp uitgewerkt en de vergunningen voorbereid. Als alles goed verloopt start de verkoop van de woningen nog voor de zomer van 2021. Belangstellenden kunnen op de website van www.advicus.nl de voortgang volgen.

Wethouder Hans Sluiter: “Er is veel vraag naar nieuwe woningen in Westervoort. Daarom prima dat deze voormalige school een woonbestemming krijgt. Bent u als Westervoorter op zoek naar een woning dan kunt u zich melden bij AdVicus.”