Trolleybus 2.0 door de Liemers

Trolleybus 2.0 door de Liemers

14 september 2019 Uit Door Admin

Westervoort – Een trolleybus die zonder gebruik van bovenleidingen kan rijden. Dat is de doelstelling van het project ‘Trolley 2.0’, of zoals het project officieel heet, ‘E-bus 2020-In Motion Charging’. Het is een project van tien partijen uit Gelderland en Nordrhein-Westfalen onder leiding van Het Duitse bedrijf Vossloh Kiepe, dat elektrische componenten maakt, onder meer voor bussen.

De Hess trolley 2.0 bus uit Zürich heeft afgelopen week als test de dorpen in de Liemers. Station Zevenaar, Duiven en Westervoort succesvol aangedaan. De trolleybus is tijdelijk uit Zürich in Arnhem t.b.v. het 70 jarige jubileum van trolley Arnhem.

“De steden-cirkel rond Arnhem begint zich te sluiten. Nog een aantal steden ontbreken maar deze zullen we binnenkort ook aandoen” volgens Hans Aldenkamp, projectmanager infrastructuur. Zoals het er nu uitziet kan een “klein” batterijpakket dat wordt opgeladen via het Arnhemse, Rhedense en Renkumse trolleynet nagenoeg alle aanliggende steden aandoen.

“Willen we nog iets verder rijden dan zal trolleynet met enkele kilometers per traject uitgebreid moeten worden” volgens Hans Aldenkamp.

Zaterdag staat en rijdt trolleybus op open dag Breng op locatie remise Arnhem. Deze trolleybus heeft een groter batterijpakket dan de twee trolley 2.0 bussen uit Arnhem, daarmee kunnen langere afstanden zonder bovenleiding rijden, wie weet op korte termijn een standaard in de Liemers!

Zaterdag 14 september is er een open dag op het remise terrein te Arnhem. Voor jong en oud zijn er voldoende activiteiten. De open dag begint om 11 uur en eindigt om 16 uur.