Trein 91235, spannende fictie die lekker wegleest

Trein 91235, spannende fictie die lekker wegleest

26 maart 2023 Uit Door Admin

De Westervoortse schrijver Edsko Takens (1960) Heeft zijn eerste leesboek geschreven. Een boek uit eigen belevenissen die overgaan in fictie, de schrijver neemt je mee in een spannend avontuur waarbij de lezer zich makkelijk kan verplaatsen in die tijd.

Edsko Takens woonde de eerste 40 jaar van z’n leven in Oosterbeek. In z’n jeugd had hij naast school al bijbaantjes, vooral in de horeca. Op z’n 16 e was hij figurant in de toen duurste film ooit “Een brug te ver” en had daar het geluk enkele dagen veel in de buurt van bekende filmsterren te vertoeven.

Als motorrijder, met voorliefde voor klassiekers, maakte hij kennis met een bonte verzameling motorrijders en hun gewoontes. Na de middelbare school had hij de meest uiteenlopende baantjes en werd opgeroepen voor 14 maanden militaire dienst, waarin hij de enige varende dienstplichtige was bij de onderzeedienst, waarbij een paar keer wat heel spannends gebeurde. Op z’n 25 e ging hij bij de NS werken en had daar diverse functies tot hij op 58 jarige leeftijd ontslag nam en eindelijk wat meer tijd kreeg voor z’n paarden en hobbyboerderij.

Bij vrijwel al die bezigheden is wel een en ander voorgevallen wat je niet zou verwachten, van grappig tot denken dat je laatste uur wel eens geslagen kon hebben. Die avonturen vormen het uitgangspunt voor z’n boeken, aangevuld met de nodige fictie. Trein 91235 komt nu uit en de eerste woorden van het volgende, dat begint bij de onderzeedienst, staan op papier.

Trein 91235, spannende fictie die lekker wegleest
Halverwege 1995 wordt op het opstelterrein van station Arnhem een atoomtransport per trein overvallen. Naar mening van demonstranten tegen kernenergie zit er een geheim en nieuw soort kernbrandstof in een van de wagens. De container met de nieuwe brandstof wordt gestolen en raakt zoek. In de omgeving volgt een speurtocht naar het spul en een jonge NS-machinist, een kameraad van hem, een groep motorrijders, bendes en geheime diensten raken erbij betrokken.

Net uitgekomen is het boek Trein 91235 dat online te koop is via
https://www.boekenbestellen.nl/boek/trein-91235/9789464439892
of bij de schrijver zelf door een mail te sturen aan: trein91235@gmail.com U krijgt dan een
mail retour met het verdere verloop van de bestelling. Een opdrachtje erbij zetten en/of
signeren hoort dan tot de mogelijkheden. Op beide manieren heeft u het binnen enkele
dagen in huis. Het boekje heeft 170 pagina’s tekst,

Edsko Takens