Toezicht op de spoorlijn Arnhem-Winterswijk

20 augustus 2014 Uit Door Admin

Westervoort – Met ingang van september 2014 start Alsandair met het leveren van toezicht op de spoorlijn Arnhem-Winterswijk.

In opdracht van een samenwerking waarin betrokken gemeenten, Arriva en de politie participeren, wordt door Alsandair in de avonduren en weekenden toezicht gehouden op de stations en in de treinen. Het toezicht wordt o.a. mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Gelderland.

De medewerkers van Alsandair richten zich bij het toezicht op de veiligheid en het verlenen van service en hulp, waardoor voor reizigers de kwaliteit van het reizen en de veiligheid in de trein en op en rond de stations(gebieden) verder verhoogd wordt.

Een aantal toezichthouders verrichten hun werkzaamheden binnen deze opdracht in het kader van een praktijkstage, waarbij zij door ervaren medewerkers van Alsandair worden opgeleid voor het MBO-2 diploma beveiliger. Deze opleiding is een duidelijke MVO-component, waardoor diverse betrokken partijen met elkaar verbonden worden en profiteren van elkaars kennis en mogelijkheden.

05-05 001 (2)