Toespraak burgemeester van Hout over het coronavirus

Toespraak burgemeester van Hout over het coronavirus

4 april 2020 Uit Door Admin

Westervoort – Beste Westervoorters, deze week heeft de regering laten weten dat de coronamaatregelen worden verlengd tot 28 april en mogelijk gaat het nog langer duren. Scholen blijven in ieder geval dicht tot na de meivakantie, horecazaken blijven gesloten en contactberoepen mogen niet worden uitgeoefend.

Ingrijpende maatregelen, maar u hoeft de beelden uit de ziekenhuizen maar te zien om te beseffen dat we dit met elkaar moeten proberen vol te houden. Artsen en verpleegkundigen vechten met de enorme inzet voor het leven van patiënten. We moeten ze steunen en er voor zorgen dat de toestroom naar de ziekenhuizen tot staan wordt gebracht.

Het coronavirus raakt ons allemaal en alleen samen krijgen we het virus onder controle. Natuurlijk dat is niet eenvoudig, maar als al die mensen in die cruciale beroepen, al die vrijwilligers die zich aanmelden, zo boven zichzelf kunnen uitstijgen dan moeten wij dat toch ook kunnen.

Ja, het is wat lastiger boodschappen doen en we kunnen niet allemaal de dingen doen die we deden en het gaat misschien nog lang duren, maar samen kunnen we dat. Dit weekend wordt het prachtig weer, maar ook dan geldt, houd rekening met elkaar, houd afstand en vermijd drukke plekken.

Geef aandacht en zorg aan elkaar, in Westervoort leven we niet langs elkaar heen maar mét elkaar. In tijden van crisis hebben we elkaar hard nodig. Het virus raakt ons allemaal en alleen samen kunnen wij dit virus bestrijden, ik vertrouw op u !