Talking heads…..

Talking heads…..

17 maart 2023 Uit Door Admin

We zijn er doorheen, hoop ik. Bewegende monden waaruit een brij van loze woorden stroomt. Dezelfde hoofden, andere hoofden…maar met dezelfde teksten, steeds weer. Nieuwswaarde nul, want niks nieuws. Irritatiewaarde hoog, want steeds hetzelfde riedeltje. Over links, over rechts, de trein dendert door, de trein moet stoppen.

Een veel gehoorde opmerking: ‘De mensen zijn dit beleid, dit kabinet zat.’ Goed mogelijk, maar ik was op een gegeven moment zat van alle praatprogramma’s met hetzelfde thema. En als nieuwsfreak merkte ik toch dat ik aan nieuwsmijding ging doen. Heerlijk onderuit bij een (bijna) nieuw seizoen van Midsommer Murders. Ik geloofde het wel.

Als ik dat al had, vroeg ik me af wat minder nieuwsbetrokken mensen er van moesten vinden. Maar goed, we moeten nog een paar dagen door de ‘duiding’ heen. Hoe kwam het, wat gebeurde er, wat betekent het.

Aangezien de meeste partijleiders die hebben verloren toch nog kans zagen om er, door vreemde vergelijkingen, iets van winst in te zien, vrees ik zelf dat er niet veel verandert. Wellicht meer angstige politiek of polarisatie.

We hebben nu een overduidelijke grootste partij. Mooi. Mij maakt het niet uit wie er eindelijk eens wat gaat doen. Als het maar eens een keer gaat gebeuren. Ik vrees echter dat we weer stuklopen op juridische blokkades, Europees of anderszins. Daar hebben namelijk zowel de linkse wolk als de rechtse wolk mee te maken. Het gezamenlijk vijandbeeld (Stem dit kabinet weg!) levert nu een grote eensgezindheid op. Maar uiteindelijk gaat het om de inhoud. En weet u nog: Krimpflatie? De inhoud wordt steeds minder, de kosten echter hoger. Ik denk dat ik wel weet wie daarvoor opdraaien.

Ik ga zo een aflevering van Lewis kijken. Daar praten ze ook. Anderhalf uur, maar dan is de zaak ook opgelost. Nu wij nog.

Een fijn weekend allemaal.