Succesvolle Tweede Editie van Kunstroute Westervoort

5 september 2023 Uit Door Admin

Op zondag 3 september werd Westervoort weer het epicentrum van creativiteit en kunst tijdens de tweede editie van de Kunstroute Westervoort. Dit geweldige evenement bood lokale kunstenaars een podium om hun talenten en creaties te delen met het publiek.

Het evenement vond plaats in Huize Vredenburg, dat diende als centrale expositielocatie voor de deelnemende kunstenaars. Bezoekers werden begroet door een diversiteit aan kunstwerken, waarbij van elke kunstenaar één werkstuk tentoongesteld werd. Een handige routekaart stelde bezoekers in staat hun eigen route te creëren, zodat ze op eigen tempo en interesse de verschillende kunstlocaties in het dorp konden ontdekken.

De officiële opening van de kunstroute werd verricht door wethouder Peter Pennekamp, samen met de gepassioneerde organisatoren Marieke Laverman en Alies Vermeulen. Samen hesen ze de vlag voor Huize Vredenburg, waarmee het startsein voor een dag vol kunst en cultuur werd gegeven.

De kunstwerken die werden tentoongesteld varieerden van zwart-wit tot expressief kleurrijk, en van geometrisch abstract tot figuratief. Kunstliefhebbers konden kunstenaars thuis of in hun ateliers ontmoeten, maar er waren ook verzamellocaties waar meerdere kunstenaars samen exposeerden, zoals de Werenfriedkerk en het winkelpand op winkelcentrum de Wyborgh. Dit jaar was de Open Dag van de Kreatieve Kring Westervoort, gehouden in De Nieuwhof, opgenomen in de route. Hier toonden docenten hun eigen werkstukken, wat een extra dimensie aan het evenement gaf. Een opvallende nieuwkomer was Cadans Dagbeleving aan de Uitterweert 2, waar bezoekers houtbewerking en werkstukken van diverse materialen konden bewonderen.

De diversiteit van de Kunstroute Westervoort was wederom opvallend, met beeldhouwwerken, glaskunst, collages, schilderijen, weefkunst, keramiek, tekeningen, fotografie en objecten gemaakt van materialen zoals hout en leer. Alle kunstwerken waren te koop, waardoor bezoekers de kans hadden om een uniek kunstwerk aan te schaffen en daarmee lokale kunstenaars te ondersteunen.

Marieke Laverman, een van de organisatoren, heeft al meer dan vijf jaar haar atelier in Westervoort, waar ze met passie haar kleurrijke werk creëert en kleine groepen cursisten met plezier lesgeeft. Haar inspiratie komt voort uit de vormen van bloemen, bomen en landschappen, evenals uit historische architectuur. Haar werk omvat aquarellen, olieverf en gemengde technieken. Meer informatie over haar werk en cursussen is beschikbaar op www.mariekelaverman.nl.

Alies Vermeulen, de andere organisator, verraste bezoekers met haar prachtige collages, die vaak starten vanuit het gezicht van een vrouw. Haar thema’s van “Maskers” en “Vrouwen, kracht en kwetsbaarheid” nodigden uit tot diepere introspectie. Alies biedt ook workshops aan, waaronder “Waar verlang ik naar,” een workshop die deelnemers helpt contact te maken met hun spirituele hart en van daaruit collages te creëren die hun diepste verlangens weerspiegelen. Een andere optie is de “Eigen keuze” workshop, waar deelnemers hun eigen collage kunnen maken. Voor meer informatie, bezoek www.AliesVermeulenCollages.nl.

De tweede editie van de Kunstroute Westervoort was een groot succes en heeft kunstliefhebbers en creatieve geesten samengebracht om te genieten van de diversiteit van Westervoortse kunstenaars. Alies Vermeulen en Marieke Laverman kijken uit naar de volgende editie van dit prachtige evenement, waar lokale kunst opnieuw zal schitteren.

Een impressie van deze dag:

Reportage van Radio Mozaiek: