Succesvolle Seizoenopeningsdag bij Sportclub ter ondersteuning van Stichting Matchis

Zondag vierde Sportclub haar derde seizoenopeningsdag. een hoogtepunt was ongetwijfeld het onderlinge toernooi en de sponsorloop, waarbij jeugdspelers van Champions League tot JO19, zowel meiden als jongens, deelnamen. Na de sportieve activiteiten werden alle teams en vrijwilligers van de Sportclub voorgesteld aan het publiek. Een erehaag, bestaande uit spelers van heren 1 en stafleden, verwelkomde hen op het hoofdveld.

Een bijzonder aspect van deze seizoenopeningsdag was de sponsorloop, waarvan de opbrengsten volledig ten goede kwamen aan de Stichting Matchis. Matchis werft fondsen en stamceldonoren om levens te redden. Twee ontroerende verhalen illustreerden de impact van stamceldonaties. Bas Wanders, de zoon van Harry Wanders, redde met zijn stamcellen maar liefst twee mensenlevens. Susanne Koenen, de dochter van één van Sportclub’s sponsoren, Paul Koenen van bakkerij Koenen, genas van leukemie dankzij een stamceldonatie van haar oudste broer.

Tijdens de openingsdag was er ook een stand ingericht voor Stichting Matchis, en collectebussen stonden klaar om financiële donaties te ontvangen. Bovendien kregen bezoekers de mogelijkheid om zich ter plekke in te schrijven als stamceldonor, wat een cruciale stap is om levens te redden.

De seizoenopeningsdag van Sportclub was niet alleen een viering van sport en gemeenschap, maar ook een uiting van medeleven en ondersteuning voor de Stichting Matchis. Sportclub Westervoort bedankt alle deelnemers, vrijwilligers, en sponsors die dit evenement tot een groot succes hebben gemaakt en kijkt uit naar een geweldig seizoen vol sportieve prestaties.

Voor meer informatie over de Stichting Matchis en hoe u kunt bijdragen, bezoek de website van de Stichting sterkvoormatchis.nl.