Succesvolle eerste editie Plogging Run

Succesvolle eerste editie Plogging Run

25 augustus 2018 Uit Door Admin

Westervoort/Duiven – Zaterdag 25 augustus werd de eerste editie gelopen van de Plogging run in Duiven en Westervoort. Loopgroep Fros Vrienden hebben in samenwerking met Stichting GoClean De Liemers deze eerste editie van de “Plogging Run” georganiseerd in het Horsterpark.

Met veel geluk wat betreft het weer en met een grote opkomst werd om 10.00 uur het startsein gegeven bij het theepaviljoen. De starthandeling werd gedaan door wethouder Gemma Tiedink (Duiven) en wethouder Theo Kampschreur (Westervoort) en door De organisatoren Eef Spies, Marloes Heebing, Wendy van Heumen, Peggy Blaauw en Rob Jansen. 

De routes varieerden tussen de 2 en 10 kilometer. Voor kinderen en minder validen waren er aangepaste routes. Al vroeg in de ochtend stond alles klaar voor de deelnemers, handschoenen, afvalzakken, wimmers en hesjes, alles was perfect geregeld.

De Plogging Run is een sociaal, maatschappelijk evenement waaraan zowel hardlopers als wandelaars deel kunnen nemen. Het doel van de organisatoren is mensen samenbrengen binnen een sportieve omlijsting, waarbij tevens een bijdrage wordt geleverd aan een schoner en zwerfafvalvrijer milieu.

Wat is plogging?
Plogging is vuilnis/zwerfafval oppakken tijdens het joggen, een hippe trend overgewaaid uit Zweden. Het woord plogging is een combinatie van het Zweedse ‘plocka upp’ (oppikken) en jogging.

Uiteindelijk is er door de deelnemers heel veel zwerfafval opgeruimd tijdens het “Ploggen”.  De Plogging Run werd ondersteund door de gemeente Westervoort en de gemeente Duiven