Succesdag voor Kunstroute Westervoort

Succesdag voor Kunstroute Westervoort

7 september 2021 Uit Door Admin

Alles viel na maanden van voorbereiding op zijn plek, zelfs het weer had niet beter gekund. De opening door burgemeester Arend van Hout met het hijsen van de Kunstroute-vlag bij Huize Vredenburg was de start van de dag.

In het Huize Vredenburg(“‘t Kasteeltje”) was een centraal punt met een overzichtsexpositie van alle deelnemers. Naar schatting tussen de 185 en 200 mensen hebben de Kunstroute bezocht. Er stond aan het begin van de middag dan ook een lange rij bezoekers.

De Werenfried-kerk met vier exposanten bleek ook voor veel mensen een startpunt. De meeste ateliers/huizen van de
deelnemers zijn goed bezocht. Ook zijn er enkele werken verkocht. De bezoekers waren in opperbest humeur, blij dat de route werd gehouden. Tot plezier en verbazing van de organisatie kwamen bezoekers niet alleen uit Westervoort, maar kwamen ze ook aanfietsen vanuit Arnhem tot Didam.

De dag voldeed aan een behoefte naar een dergelijk evenement. De deelname van twintig kunstenaars maakte dat vele bezoekers niet alle locaties hebben kunnen bezoeken. Wellicht dat ze volgend jaar het gemiste kunnen aanvullen. Alies Vermeulen en Marieke Laverman beraden zich al op de volgende route.

artikelfoto: Hijsen van de vlag door burgemeester Arend van Hout en Marieke Laverman en Alies Vermeulen

Tuin Alies Vermeulen