Stichting Kulturhus Westervoort (SKW) presenteert “zet Westervoort op de kaart”

Stichting Kulturhus Westervoort (SKW) presenteert “zet Westervoort op de kaart”

18 november 2020 Uit Door Admin

Jeugd aan Zet in crisistijd is voor jongeren van 12 t/m 18 jaar en is een alternatief voor het wegvallen van activiteiten tijdens de Corona-Crisis. Westervoortste jongeren hebben vanaf juli 2020 met de nodige te nemen Corona hobbels gewerkt aan een uniek collectors item.

Met als doel tijdens de Corona-Crisis actief bezig te zijn, jezelf te ontwikkelen en iets te betekenen voor de Westervoortse Samenleving.
Het resultaat van de inzet van deze jongeren is een tweetal Westervoortse kwartet-kaartspellen. Een Historisch kwartet en een kwartet 2020 Jeugd Aan Zet.

Deze spellen zijn er voor iedereen: leeftijdsgenoten, ouderen, verenigingen en maatschappelijke organisaties. Het spel is een attentie en uitnodiging voor Westervoortse inwoners om juist in deze tijd waarin thuis blijven het advies is, het spel te spelen en in gesprek te gaan met elkaar.

Per post ontvangen 1000 inwoners tussen de 12- en 18 jaar het kwartet 2020 Jeugd Aan Zet,en 1000 65+ inwoners het 2020 historisch kwartet.
Een mooie attentie van Westervoortste jongeren in de periode van Sint en kerst. Verenigingen en maatschappelijke organisaties krijgen de spellen aangeboden om te verkopen. De opbrengst is volledig voor de vereniging of organisatie. Hiermee steunt dit project tevens lokale verenigingen en organisatie in crisistijd.

Vrijdag 20 november a.s presenteren de jongeren de spellen. Zij zullen als eerste de spellen in ontvangst nemen. Vervolgens zullen zij de spellen aan burgemeester A. van Hout overhandigen. De burgemeester zal de spellen aan een inwoner overhandigen. Aansluitend zullen de jongeren via
een zoommeeting een exemplaar aan de Secretaris Generaal van het ministerie van VWS Erik Gerritse overhandigen en met hem in gesprek gaan.

Na afloop van de presentatie is er gelegenheid voor verenigingen en organisaties om de spellen in ontvangst nemen.
Kwartetweetjes:
• 25 jaar geleden is door de muziekverenigingen OBK en StGregorius ter gelegenheid van hun
75 jarig jubileum een kwartet uitgebracht. Dit jaar 2020 bestaat OBK 100 jaar. In dit kwartet komt OBK in beeld
• Dit jaar is het jaar van 75 jaar vrijheid. De tweede wereldoorlog is een historisch bepalend gebeuren vanwege dit gegeven een thema in het Historisch kwartet.
• 2020 is het 66 jarig jubileumjaar van carnavalsvereniging de Dolbotters ook in beeld in het kwartet
• Corona is het bepalende thema van het jaar 2020 dit thema is onderdeel van het kwartet Jeugd aan Zet.
• De inzet, het enthousiasme en de medewerking van de jongeren, inwoners, organisaties en diverse personen, heeft partijen bij elkaar gebracht. Mooie contactmomenten, kennis, en betrokkenheid binnen het Westervoortste opgeleverd.
• Het kwartet is tevens een eerbetoon aan de jubilerende organisaties welke hun jubilea niet konden vieren.

Dit project is tot stand gekomen in samenwerking met de Gemeente Westervoort & Jeugd aan zet VWS, MDT SKW. De geldende Corona regels worden in acht genomen.

foto credits Christiane Bahr