0 Comments

Tijdens de vrijwilligersavond op 7 december 2018 heeft de Stichting Kerstontmoeting Duiven en Westervoort het Lokaal Compliment 2018 ontvangen. Aan deze onderscheiding is ook een prijs verbonden: een geldbedrag van €500,-. Ieder jaar reikt de gemeente Westervoort het Lokaal Compliment uit aan een vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie die zich dat jaar heeft onderscheiden.

De stichting ontving uit handen van burgemeester Arend van Hout het Lokaal Compliment 2018. De twee andere genomineerden waren: Bert Stienissen en Repair Café Westervoort-Duiven. Ook zij verdienen het om vanwege waardevolle initiatieven in het zonnetje te staan, aldus juryleden Petra Koenders, Jeanette van Schuijlenburg en Jan Smink.

Stichting Kerstontmoeting Duiven en Westervoort

Stichting Kerstontmoeting Duiven & Westervoort is al 17 jaar actief om voor mensen die om wat voor reden dan ook een eenzame kerst moeten vieren om op tweede kerstdag een onvergetelijke middag en avond te organiseren. Inwoners van gemeenten Westervoort en Duiven krijgen voor een bijdrage van € 6,- een vijfgangen maaltijd. De kerstontmoeting is voor iedereen, welk geloof of achtergrond iemand ook heeft. De vrijwilligers van Stichting Kerstontmoeting vinden elk jaar weer de drive om op tweede kerstdag een maaltijd voor een ander voor te bereiden en er een mooie, muzikale en vooral gezellige middag en avond van te maken. De Stichting Kerstontmoeting Duiven en Westervoort voorziet al heel lang in een behoefte en daarom ondersteunt de gemeente Westervoort hen graag door middel van uitreiking van het Lokaal Compliment 2018. Hopelijk is het winnen van deze geldprijs voor de vrijwilligers een extra motivatie om met dit mooie evenement door te gaan.

 

Bert Stienissen

Bert Stienissen is de stille kracht achter heel veel initiatieven in Westervoort maar blijft zelf graag op de achtergrond. Bert is heel gedreven en al vele jaren actief betrokken bij activiteiten bij en voor:

  • ouderen (samen met muzikanten en familie zingen in de Ameezingband bij bijvoorbeeld

Hamerstaete en de Wilgenpas of tijdens het meezingcafé);

  • jongeren (als oud leraar van de Flierefluiter en sportdag commissielid meer dan 25 jaar actief bij de organisatie van de sportdagen voor alle Westervoortse basisscholen);
  • als lid van de Historische kring actief in de dialectcommissie en bij de organisatie van excursies en muzikale bijdragen bij het traditionele “Moes Aete”;
  • zanger en gitarist van de band “Skoeks” en daarvoor “Onderste Boave” waardoor aandacht voor de lokale cultuur wordt geprikkeld.

Bert Stienissen verdient het om in ‘the spotlights’ te staan zodat eens gezien wordt wat hij allemaal doet voor de Westervoortse samenleving.

Repair Café Westervoort-Duiven

Steeds vaker kopen mensen nieuwe spullen en wordt er veel weggegooid. Het Repair Café voorziet in een behoefte door spullen die, door soms een eenvoudige reparatie, weer prima te gebruiken zijn. De vrijwilligers van Het Repair Café zijn vakkundig en doen hun uiterste best om samen met de eigenaar tot dé perfecte oplossing te komen en de spullen samen te repareren. Alles krijgt een tweede leven: duurzaamheid staat voorop. Het repareren van spullen is goed voor het milieu en goed voor de portemonnee!

Een kleine impressie van het optreden van Cabaretgroep gemeentereinigingAuthor

info@westervoortplaza.nl