Stakingen op scholen op donderdag en vrijdag

Stakingen op scholen op donderdag en vrijdag

29 januari 2020 Uit Door Admin

Steeds meer scholen geven aan dat ze donderdag en vrijdag de deuren sluiten. Leraren, schoolleiders en andere werknemers in het onderwijs gaan die dagen staken.  Een groot deel van de scholen in Arnhem en de regio gaan donderdag en vrijdag dicht door staking

Zowel in het basisonderwijs als in het voortgezet onderwijs wordt gestaakt.
De leraren vinden dat er sprake is van een ‘onderwijscrisis’ en eisen dat het kabinet honderden miljoenen euro’s investeert in meer loon en vermindering van de werkdruk.

Ook het onderwijs in Westervoort gaat donderdag en vrijdag staken. Stichting Innerwaard heeft donderdag ochtend een bijeenkomst in de Hoge Hoeve voor alle medewerkers. Daar wordt gesproken hoe we kunnen omgaan met het lerarentekort maar tevens gezocht naar het anders invullen van ons onderwijs zodat we de kwaliteit van lesgeven kunnen blijven garanderen. Het wordt steeds moeilijker om vacatures te vervullen, goede invallers te krijgen en jonge mensen te enthousiasmeren voor deze mooie sector.

Ook wordt er donderdagmiddag een petitie aangeboden aan dhr Raayman, wethouder Onderwijs. Dit gebeurt in de hal van het gemeentehuis door medewerkers van de Innerwaard scholen de Brug, de Hoge Hoeve en Het Startblok.