Slagerij Hetterschijt viert 125-jarig bestaan

Slagerij Hetterschijt viert 125-jarig bestaan

11 maart 2021 Uit Door Admin

Slagerij Hetterschijt viert dit jaar haar 125-jarige bestaan, en heeft vandaag ook nog eens een onderscheiding gekregen van de KNS (Koninklijke Nederlandse Slagers) omdat de slagerij 125 jaar aangesloten is bij deze branchevereniging. Dhr. Wim v.d. Brink van de KNS reikte donderdagmiddag een onderscheiding uit aan William Boekhorst van slagerij Hetterschijt.

Sinds 1896 is Slagerij Hetterschijt één van de oudste, nog bestaande, bedrijven van Westervoort. Na een paar jaar in de Kerkstraat, heeft de slagerij ongeveer honderd jaar op de bekende plek in de Dorpstraat gezeten. Ondanks dat Willy Hetterschijt en daarmee de familienaam op een gegeven moment het bedrijf verliet, heeft William Boekhorst, eigenaar sinds 1988, de naam Hetterschijt aangehouden. De kwaliteitsslagerij mag zich sinds 1996 hofleverancier noemen.

De slagerij in 1896 die toen nog gevestigd was op het Kerkpad (nu Kerkstraat) en later op de Dorpstraat (inzet) foto: William Boekhorst

William Boekhorst: De kracht van het bedrijf ligt vanzelfsprekend in de kwaliteit van de producten. Je kan nog zo klantvriendelijk zijn, maar de biefstuk moet wel te eten zijn. Toch vind ik het belangrijk dat onze persoonlijke benadering naar de klanten toe goed is. Een relatie opbouwen met de klant, het geven van goed advies, een goede service, daar moet je je toch mee onderscheiden van de supermarkt. En op dat vlak zal de supermarkt nooit van ons winnen.