Sinterklaas: “Maximum snelheid in het dorp naar 15 km per uur, anders geen intocht!”

Sinterklaas: “Maximum snelheid in het dorp naar 15 km per uur, anders geen intocht!”

21 november 2019 Uit Door Admin

Aanstaande zaterdag vindt de jaarlijkse intocht van Sinterklaas plaats in Westervoort. Om 11.30 uur komt hij met de boot aan op de Veerdam. Vanaf 12.00 uur is er een programma op het dorpsplein.

Sinterklaas komt zoals altijd aan met de boot. Dit jaar is de komst van de Sint echter nog niet zeker. Sinterklaas komt namelijk alleen naar Westervoort als hij dit ‘klimaatneutraal’ kan doen, het stikstof-debat gaat hem aan het hart. Nu heeft Sinterklaas helaas geen andere boot. Daarnaast neemt hij natuurlijk zijn trouwe paard mee maar ook hij zal toch af en toe echt even p..pen.

15 km per uur is hard genoeg!
Dus Sinterklaas heeft per brief in de schoen van Timo en Stefan laten weten dat hij heel graag wil komen maar om de reis per boot te compenseren heeft hij een aantal extra spelregels opgesteld. Een van die regels is dat in het dorp vanaf vandaag niet harder dan 15 km per uur gereden mag worden. Als we ons daar allemaal aan houden, komt het wel goed met het stikstofgehalte en kan Sinterklaas gewoon de 23ste aanmeren aan de Veerdam.

Daarnaast heeft Sinterklaas voor de kinderen nog een aantal spelregels bedacht. “Deze regels zullen op de gebruikelijke wijze aan de kinderen worden uitgelegd”, aldus de Stikstof-reductie-Piet. Een aantal Pieten is links en rechts al gezien in ons dorp. Zij zullen komende tijd goed opletten of ouders zich aan de maximumsnelheid houden. Er zullen geen bekeuringen worden uitgedeeld maar we weten allemaal dat goed gedrag rond Sinterklaas altijd extra beloond wordt met pepernoten en cadeautjes.

Kinderen; let op je ouders!
Kinderen worden dan ook gevraagd vooral goed op hun ouders te letten. “Sinterklaas was heel resoluut, vertelde de Stikstof-reductie-Piet” aldus Timo, die nog even ter controle belde naar Spanje. “Als te veel ouders gewoon 50 blijven rijden, dan gaat de intocht niet door”.

Woensdagochtend waren Stefan en Timo op het parkeerterrein bij Jumbo Mennings om daar ook iedereen op de hoogte te brengen. De burgemeester vraagt ouders en kinderen om in ieder geval tot zaterdag mee te werken en niet harder dan 15km te rijden om zo de intocht per boot toch mogelijk te maken.

23 november 11.30 uur Veerdam
Na aankomst op de Veerdam gaat Sinterklaas met zijn gevolg naar het dorpsplein. Hier is vanaf 12.00 uur een programma. Timo en Stefan van Beweegteam Westervoort zullen dit programma presenteren.

Mooiste Pietje of Sinterklaasje en de kleurwedstrijd
Uit alle verkleedde Pietjes en Sinterklaasjes zullen de pieten ook dit jaar twee kinderen kiezen die het mooist als Piet en Sinterklaas verkleed zijn. Sinterklaas beloont hen dan met een prijsje.

Sinterklaas in de Nieuwhof
Na het programma op het dorpsplein maakt Sinterklaas een rondtocht door het winkelcentrum en vertrekt Sinterklaas naar de Nieuwhof. Hier is een leuk en gratis programma voor de kinderen georganiseerd tussen 14.00 – 16.00 uur. Ook worden hier de winnaars bekend gemaakt van de kleurwedstijd.

Sinterklaas Journaal
Alle afleveringen van Timo, Stefan en de sint kun je zien op de Sinterklaaspagina van WestervoortPlaza https://www.westervoortplaza.nl/sinterklaas-pagina/