Zaterdagmorgen is Sinterklaas weer aangekomen in Westervoort. Sinterklaas kwam dit jaar als vanouds aan met de pakjesboot. Met een stralend zonnetje en best wel een koude wind kwam de Sint met zijn Pieten aan op de Veerdam, waar heel veel kinderen met hun ouders/grootouders ongeduldigstonden te wachten.

Sinterklaas werd op het strandje bij de Veerdam welkom geheten door de loco- burgemeester van Westervoort. De burgemeester zelf had zich verslapen in zijn teruggevonden dekbed, maar wethouder Jan Derksen heeft zijn taak goed waargenomen.

Nadat de Sint de vele kinderen een welkom heette en handjes gaf aan de kinderen, stapte hij in bij een oude legerjeep waarna ze naar Wieleman reden aan de Dorpstraat. Daar nam de Sint plaats op de hoogste prinsenplek op de prinsenkar/boot van de Dolbotters. Ook stond de Pietenband klaar om de boot muzikaal te begeleiden. Bij het Dorpsplein stapte de Sint met zijn Page weer uit om de daar verzamelde kinderen een handje te geven en samen op de foto te gaan.

Langs de hele route waren de kinderen verspreid aanwezig om Sinterklaas toe te zingen, te zwaaien, te roepen en pepernoten te vangen. Het was door heel het dorp heen gezellig druk. Tijdens dit ritje werd het mooiste Sintje en mooiste Pietje gekozen.

Na het Dorpsplein stapte de Sint weer over op de pakjes/Dolbottersboot. Op naar de zuidelijke parallelweg en Liemersallee. Hier stonden Avin, Robin, Noortje, Ben, Piya en Silver onwetend te wachten. Zij kregen een cadeautje van Sinterklaas omdat ze gewonnen hadden in de kleurwedstrijd. Maar het grootste cadeau was wel dat ze de rest van de optocht mee mochten, bovenop op de boot bij Sinterklaas. Bij de Jumbo eindigde de rondrit en konden de kinderen nog even met de Sint en de Pieten op de foto.

Zeker het vermelden waard: zonder de medewerking van de winkeliersvereniging de Wyborgh, de fijne live muziek van OBK, de fantastisch enthousiaste Dolbotters, alle vrijwilligers, en de Jumbo was het niet mogelijk geweest om deze dag op deze manier te organiseren. Ook gaat de dank van de organisatie uit naar het Ravelijn voor de gastvrijheid en Ook gaat de dank uit naar alle niet genoemde bedrijven en personen voor hun hulp.

De organisatie heeft het enorm naar hun zin gehad en ook hebben ze vernomen dat Sinterklaas en zijn pieten ook heel erg hebben genoten. De blije kopjes van de kinderen (en ook zijn er weer genoeg oudere gelovigen gezien) langs de weg vertelden de organisatie genoeg. Volgend jaar weer!

Winnaars kleurwedstrijd
De winnaars van de kleurwedstrijd zijn:
• Avin
• Robin van Manen
• Noortje van Helvert
• Ben Bisselink
• Piya Behary
• Silver van de Laarschot