Sinterklaas dankzij milieubesparende maatregelen in Westervoort aangekomen

Sinterklaas dankzij milieubesparende maatregelen in Westervoort aangekomen

24 november 2019 Uit Door Admin

Westervoort – Het was nog maar de vraag of Sinterklaas wel aan zou komen omdat er allerlei voorzorgsmaatregelen in het dorp genomen moesten worden in het dorp. Zoals de 15 km/u grens en andere milieubewuste maatregelen. Gelukkig is alles goed gekomen.

Bij de Veerdam was het ontzettend druk, en stonden vele ouders, opa’s en oma’s stonden met hun kinderen en kleinkinderen te wachten op de Sint. De Pakjesboot 8 met de Sint arriveerde op tijd bij de Veerdam waar hij alle kinderen begroette, ook was burgemeester van Hout aanwezig om de Sint welkom te heten.

Vervolgens reed de sint onder begeleiding van de OBK Pietenband in een elektrische auto door naar het Dorpsplein waar het ook helemaal vol stond met kinderen. Na een gezellig programma op het Dorpsplein, en het uitreiken van een prijsje voor het sintje en pietje die het mooist verkleed waren ging de Sint verder naar de Nieuwhof waar heel veel kinderen genoten van alle activiteiten in het Sinterklaashuis. Bijna 250 kinderen hebben deelgenomen aan de leuke activiteiten zoals zelf pepernoten bakken, broodjes bakken of lekker spelen in de sporthal.

Dit jaar was er ook de introductie van glutenvrije Piet, waar gretig gebruik van is gemaakt. De 15km/u regel geldt nu niet meer en alle ouders mogen weer de normale snelheid rijden in het dorp, wel blijven alle milieubesparende maatregelen van toepassing, de kachel iets lager, een dikke trui aan, lampen uit doen als je niet op je kamer bent en lekker buiten spelen. Het was weer een fantastische intocht van de Sint in Westervoort !

Dit feest is weer tot stand gekomen door de medewerking van heel veel vrijwilligers !! die ook weer bedankt worden voor hun inzet. Hieronder een impressie van deze dag.